Han blir hjärnstark genom att träna på Medley

Morgonkaos. Barnen ska till dagis, sambon hinna till jobbet i stan och själv måste han se till att passa tåget mot Stockholm. Tidschemat är pressat. Och det känns i sinnet hos alla i familjen. Särskilt hos de två minsta på ett och sex år som direkt sätter sig på tvären.

KOMBO. – Jag har fått superbra hjälp att komma igång med min träning här på Lögarängen. Så bra att hela familjen kan komma hit samtidigt och träna på olika sätt. Simträna, gruppträna eller gymma.

– Anledningen till att jag började träna var att jag vill orka med vardagslivet.
Det säger Alexander Hammarberg som sedan ett par månader är medlem på Medley på Lögarängen.
Han fortsätter:
– Jag insåg att något måste göras. Osämja mår ingen bra av och just i stressade situationer känns det viktigt att kunna ta till den där reservkraften som hjärnstyrka ger.

Sedan ett par månader är han därför medlem på Medley på Lögarängen och tycker sig redan märka effekt av träningen.
– Jag trivs kanon här. Hela familjen kan vara här samtidigt. Barnen gillar att bada och Medley ordnar simskola. Och då kan man passa på att själv köra ett träningspass. I vattnet eller på gymmet.

Sambon tränar också och det är ett pussel med tider.
– Man lånar tid av varandra i den här perioden av livet. Så att hela familjen kan träna på samma ställe är superbra.

FÖRVÅNAD. – Personalen här på Medley Lögarängen peppar mig så att jag faktiskt överträffar mig själv när jag tränar, säger Alexander Hammarberg från Västerås.

Alexander är dock ingen träningsnörd. Tvärtom säger han sig tillhöra dem som börjat träna ibland. Men som slutar väldigt snart. Ofta redan efter de första gångerna. Denna tendens har han säkrat upp på Medley.
– Jag har en förmåga att krypa ur så jag började med att boka tid med en PT och kör nu ett träningspass i veckan med honom. Målet är att träna själv ytterligare något pass i veckan.

Alexander igen:
– Joel – min PT – gick igenom min story och han har lagt upp träningen efter den. Det passar mig och dessutom styr vi upp veckan som kommer.

Jag tränar hjärnan genom fysisk träning

Dessutom peppar Joel honom till prestationer som han inte trodde var möjliga.
– När jag tycker att jag inte orkar mer så ser Joel till att jag kämpar ytterligare. Jag märker att jag klarar mer än jag tror och tänker att jag nog aldrig under mina 31 år har tränat förut.

Det blir ett driv i den känslan också. Trots att Alexander inte anser sig vara en tävlingsmänniska.
– Fast visst är det läckert att träna mer än man någonsin tränat förut under ett pass och märka att man kan, ler han. Alla som jobbar här är riktigt bra på pepp och det får mig att vilja mer på varje pass. Jag trivs med stämningen och känner mig taggad inför flytten till nybyggda Lögarängen.

Vill du också börja träna hos oss? Lös ditt medlemskap här!

Träningen på Medley har medfört att Alexander bättre prioriterar sin tid.
– Tiden till träning har jag tagit från min vana att arbeta hemma. Är systemutvecklare och sitter mycket. Det är lätt att gränsen mellan jobb och fritid suddas ut. Och att jobba för mycket hemma gör mig inte särskilt hjärnstark.

Alexander ser fram emot flytten till det nybyggda Lögarängen.
– Det är superspännande med nytt och fräscht så klart. Men jag trivs redan nu på Medley. Maskinparken är ny och fräsch. Personalen är supertrevliga, hjälpsamma och kunniga. De får mig att prestera mer än jag trodde var möjligt. Och det gör mig stolt över mig själv, avslutar Alexander Hammarberg.

Häng med i vår vardag – Följ oss på Instagram!