Proffskockarna på ICA Maxi satsar på restaurangsmaker i cateringmenyn

De manuella diskarna på ICA Maxi Borlänge påminner om en saluhall med mycket matkänsla. Där finns också butikens eget proffskök där det också tillagas cateringmat.
– Trerättersmiddagarna och bufféerna håller samma klass som på restaurang, säger Viktor Angmo, kökschef.

Proffskockarna på ICA Maxi satsar på restaurangsmaker i cateringmenyn

Minglet av matintresserade på ICA Maxi i Borlänge går inte att missta sig på. Det smakas mat, det pratas mat och diskarna dignar av kvalitetsmat tillagad av det professionella köket bakom kulisserna och märkta med Deliköket By Maxi B.L.G.E
– Vårt utvecklade cateringkoncept har blivit en succé, berättar Viktor. Bufféer har vi erbjudit ett tag och de efterfrågas ständigt. Våra trerättersmenyer är nyare och också populära. Särskilt menyn med oxfilé.

Viktor har tillsammans med Andreas Nilsson ansvarat för de recept som ligger till grund för ICA Maxis välsmakande cateringkoncept.
– Vi kommer båda två från restaurangbranschen där vi jobbat i många år, berättar Andreas, kock i Deliköket. Vi vet vad matgäster uppskattar och efter livfulla diskussioner hittar Viktor och jag smakkombinationer som tilltalar våra kunder. Det har efterfrågan visat.

Trerättersmenyerna erbjuder tre olika alternativ. Alla innehållande förrätt, varmrätt och dessert.
– Det är ingen skillnad egentligen att laga mat i ett restaurangkök jämfört med mitt jobb här, fortsätter Andreas som handplockades till en anställning för ett halvår sedan. Kraven på maten är lika stora och också i butik lagar vi mat från grunden.

Behöver du beställa Catering inför student, bröllop eller andra högtider – gör det här!

Det betyder att det i butiksköket kokas egna fonder och görs eget vitlökssmör men också att råvarorna som används väljs ut med minutiös noggrannhet.
– Vi tittar och klämmer och känner när vi avgör råvarornas kvalitet, säger Viktor också han kock från början. Råvaran måste vara på topp för att maten som vi lagar ska hålla den kvalitet vi vill ha.

Andreas håller med.
– Vår prisvärda catering håller restaurangstandard i smak och kvalitet.  Och med ICA Maxis generösa öppettider mellan klockan 7 och 23 finns alla möjligheter att hitta en tid för avhämtning som passar.

Trerättersmenyerna går att beställa från sex personer och uppåt.
– Kanske är det kompisarna som bestämmer sig för att äta något gott en fredagskväll men inte hinner tillaga maten. Eller också beställs det mat till en lite större fest, fortsätter Viktor. Upp till ett antal av 30-40 personer fungerar trerättersmenyerna bra att hantera för den som ska värma maten inför servering.

Bufféerna sköter sig lite mer själva. De är tre till antalet att välja mellan. Ingen uppvärmning behövs vilket gör att de också fungerar enkelt vid stora sällskap.
– Bufféerna är en perfekt mat för alla fester, alla årstider. Kunderna uppskattar att det är så bekvämt och enkelt att få god mat till festen, avslutar Andreas Nilsson kock på ICA Maxi i Borlänge.

Sugen på att prova mat ur vårt kök även till vardags – beställ det när du handlar online!

 

Namn: Andreas Nilsson
Ålder: 39 år
Familj: Fru och 2 barn
Yrkeserfarenhet: Arbetat som kock och köksmästare sedan studenten från restaurangskolan. Senast 17 år som köksmästare på Haganäs.

 

Namn: Viktor Angmo
Ålder: 39 år
Familj: Fru och 5 barn
Yrkeserfarenhet: Restaurangskola, medlem i juniorkocklandslaget, vinnare av årets viltkock och världsmästare i årets unga kock, senast kökschef och ägare av Dala-Husby Hotell & Restaurang.