Rätt skor i kombination med rätt träning kan bli en framgångsfaktor

Ont i ryggen, höften eller knät?

– Problemet kan vara så enkelt som fel skor, säger Tobias Käll på Intersport och Må Bättres personlige tränare Kennet Löfman nickar instämmande.

Rätt skor i kombination med rätt träning kan bli en framgångsfaktor

Rätt skor för fötterna kan för många kännas som en onödig kostnad.

– Jag påstår att det är smart och nödvändigt att ha rätt skor. Fel skor på fötterna kan leda till allvarliga skador, säger Tobias Käll.

Detta i kombination med rätt träning kan bli din framgångsfaktor under 2017.

Må Bättre har det rätta träningsutbudet för dig och Intersport hjälper dig med skorna.

Han har genom åren provat ut tusentals skor till sina kunder. I en så kallad FootBalance-maskin analyseras vad kunden behöver.

Kennet Löfman, personlig tränare på Må Bättre.
Kennet Löfman, personlig tränare på Må Bättre.

– Sedan kan vi enkelt göra en sula som tillsammans med rätt sko ger den rätta stabiliteten. Grunden för all träning byggs från foten och uppåt. Viktigt att kunden kan prova sina skor på ett löpband. Då känner kunden om de passar eller inte, poängterar han.

Se också: Hitta ett gym nära dig

– En sko som passar för en person behöver inte passa för en annan. Därför är det viktigt att man kan prova sig fram. Lika viktigt att man inte fixerar sig på utseende eller vad som är trendigt. Skon skall vara skön, säger Tobias Käll.

Många har dock löparskor hemma som de tycker inte är allt för gamla.

– Så kan det vara, men skor har en begränsad livslängd – inte mer än fyra till fem år. Tränar du mer än fyra dar i veckan är det dags att byta tidigare. Jag vill dock poängtera att löparskor av någorlunda kvalité är de som har största användningsområdet, säger Tobias Käll.

Behöver man ha olika skor till olika pass?

– Om du bara går på gym så räcker det med löparskor. Spinning, crossfit eller ett gympapass rekommenderar jag en stabilare sko med bra stötdämpning. Är man tveksam är det alltid bättre att välja en sko med lite för mycket stötdämpning, säger Tobias Käll.

– Ta med din sko till oss och vi hjälper dej att hitta rätt, säger han.

Rätt skor i kombination med rätt träning ger dig de bästa förutsättningarna för 2017. Må Bättre har ett digert smörgåsbord av träningsaktiviteter för dig.

Se också: Här hittar du exempel på utbud och priser

Det kan handla om gym, löpning, crossfit, dans, core eller spinning. Viktigast är ändå den personliga tränaren. Hen leder dig rätt i djungeln av aktiviteter.

– Vi låter kunden tala om sitt syfte och sedan hittar vi tillsammans rätt träningsform. Efter några veckor gör vi en uppföljning, säger en av Må Bättres många och kunniga personliga tränare Kennet Löfman.