Personlig tränare hjälpte Kerstin ur utmattningsyndromet – ”blev min trygghet”

För snäll och ställde alltid upp. Kerstin lyckades inte lyssna på kroppens varningssignaler innan det var för sent. Utmattningssyndromet blev ett faktum. Men tack vare en personlig tränare som såg Kerstin Olander för den individ hon var lyckades hon vända mörker till ljus.

Bildtext: Kerstin Olander kör en benövning under överseende av sin personliga tränare Kenneth Löfman.

 

– En personlig tränare, vänligt bemötande och träning på Må Bättre har betytt mycket för att jag ser positivt på framtiden, säger Kerstin Olander, 51 år.

För två år sedan såg det inte lika ljust ut.

– Jag fick utmattningssyndrom och livet blev inte som förut. Jag var en tjej som alltid ställde upp, jobbade mycket och kände inte signalerna, förklarar Kerstin och fortsätter:

– Det var en massör som fick mig att förstå att jag mådde dåligt. Jag är oerhört tacksam att massören fick mig att vakna!

Kerstin blev sjukskriven och ganska omgående förstod hon att det behövdes struktur för både dagen och veckan.

– Laga mat, städa, diska, handla är ett måste. Det räckte med en av dessa saker om dagen. Till detta kom det viktigaste av allt – fysisk aktivitet.

Kerstin hade tränat på Må Bättre sedan 2002. Två år innan sjukskrivningen hade hon anlitat en personlig tränare på Må Bättre.

– Personlige tränaren Kenneth Löfman blev min trygghet. Han anpassade alltid träningen efter hur jag mådde. Lika viktig var yogapassen. Instruktörerna var mästare på få mig att sluta ha så stora krav på mig själv., säger Kerstin, och man riktig ser hur tacksam hon är.

– ”Var nöjd med att du är här”. Det var ord som stärkte från alla instruktörer!

Den positiva inputen från personliga tränaren och yogainstruktörerna har onekligen gjort skillnad för Kerstin.

– Oavsett hur dåligt jag mådde så mådde jag alltid bättre när jag rört på mig. Hjärnan var visserligen trött men på ett skönt sätt. Dessutom sov jag bättre och det gör väldigt mycket.

Kerstin var nere på botten, men ser i dag verkligen ljuset i tunneln.

– Utan Må Bättre hade jag inte varit där jag är i dag. Bara att komma hit gör att man blir gladare och piggare. Man sträcker på sig och får energi!

– Hela atmosfären är fantastisk. Ett hej och ett leende ger mer än vad man tror.

Fyra-fem dagar i veckan står träning på programmet.

– Hade jag inte tränat innan jag blev sjuk hade jag säkert varit sämre och detsamma gäller om jag inte tränat under hela tiden.

– Må Bättre har gett mig så mycket, avslutade Kerstin.