Kultur, natur och god mat – det lockar oss till Österrike

Säg Tyrolen och genast får många av oss något drömskt i blicken. Edelweiss, alpluft, en skönsjungande Julie Andrews som dansar fram över gröna ängar i "The sound of music" och inte minst det dramatiska alplandskapet, väcker vår längtan och reslust. Och en som vet att uppfylla drömmar är reseledaren Kjell Wiksten som arrangerar resor till bland annat Tyrolen i samarbete med Lönns buss.

Kultur, natur och god mat – det lockar oss till Österrike

– Jag och hustrun älskar verkligen att resa så det blir minst ett par resor varje år, säger Kjell Wiksten.

Resmålen har på så sätt blivit många för paret Wiksten sedan de tog på sig rollen som arrangörer och reseledare inom SPF.

– Våra resor brukar vara uppskattade och den utomordentliga service som Lönns buss står för gör det lätt för oss att lyckas med våra resor och få nöjda resenärer, säger Kjell Wiksten.

I fjol arrangerade han och hustrun en resa till Tyrolen och Österrike.

– En riktig höjdare på alla sätt och vis, säger han och berättar stolt att Lönns buss nu tagit upp arrangemanget i sitt reseutbud.

Den tio dagar långa resan som går av stapeln i augusti 2016 bjuder bland annat på bekvämt och trevligt boende på ett spahotell i den genuina alpbyn Kitzbühel. Ett uppskattat inslag på resan när trötta fötter och ömma ryggar kan få sig en välbehövlig massage efter dagar fyllda av strosande på pittoreska gator eller vandringar i de natursköna omgivningarna. Kitzbühel har gott om butiker, restauranger, barer och caféer. Och dess centrala läge i Österrike ger möjlighet att se mycket runtom.

– Bland annat gör man ett par dagsutflykter till Tyrolens huvudstad Innsbruck och den mycket vackra staden Salzburg, säger Kjell Wiksten och tillägger att den senare faktiskt är Mozarts hemstad och att det var här man spelade in ”The sound of music”, 1965.

Men det är ändå alperna och den storslagna naturen som tilltalar Tyrolen-resenärerna allra mest.

Se också: Så enkelt bokar du din resa

– Många av gästerna lockas av alpluften och de gröna vackra dalarna och ger sig ut på vandringar eller hyr cyklar, säger Kjell Wiksten.

I Kitzbühel är det enkelt att ta sig ut och det finns vandringsleder anpassade för alla, från bekväma vandringsleder till mer avancerade bergsklättringar. En gemensam utflykt görs även till Österrikes högsta berg Grossglockner. Färden går då längs Hochalpenstrasse, en av världens absolut vackraste alpvägar.

– Det är en riktigt häftig och oförglömlig upplevelse. Och på resan dit upp gör vi ett fikastopp vid Franz Josefshöhe med en mäktig utsikt över berget, säger Kjell Wiksten.

Hur funkar det att resa till Österrike i buss?

– Det är ett jättebekvämt och smidigt sätt att resa på och en natt tillbringar man ju på färjan mellan Göteborg och Kiel och en på hotell i Tyskland, säger Kjell Wiksten.

– Lönns bussar är dessutom både fräscha och välutrustade. Och personalen är toppen, håller en hög servicenivå och ordnar en hel del trevligheter som allsång och frågesporter under resan.

Ett riktigt drömgäng alltså, enligt Kjell Wiksten.

Se också: Här hittar du 2016-års resekatalog