Så fixar du studentfesten och får tid över till annat

Du behöver bara tänka på allt det andra – om du låter proffsen på Ica Maxis saluhall ordna festmaten till studentmottagningen.
– Vi gör det vi gör med bra råvaror och mycket kärlek, säger kallskänkan Karin Ström.

MYCKET KÄRLEK. Cateringproffsens succérecept: Bra råvaror, egna röror, färskt Polarbröd och mycket kärlek.

Catering är inte det första man tänker på när någon nämner ICA Maxi men just den verksamheten har snabbt blivit populär.

– Vi säljer mycket smörgåsar och smörgåstårtor till vardags, säger hon.

Kallskänkan Sara Dahlgren och delikatör Emil Magnusson på ICA Maxis saluhall är glada att få hjälpa dig fixa festen.
Kallskänkan Sara Dahlgren och delikatör Emil Magnusson på ICA Maxis saluhall är glada att få hjälpa dig fixa festen.

Nu står hon och hennes arbetskamrater i Saluhallen på Ica Maxi i Gävle redo – det är högsäsong för bufféer. Skolavslutning och studentmottagningar står på schemat. ICA Maxi i Gävle klarar i stort sett hur stora eller små beställningar som helst.

Se också: Ska du ha fest eller bjudning? Vi fixar festen!

– Vi har haft beställningar till studentfester för 800 personer men vi fixar också mindre fester, vi kan göra smörgåstårtor eller vad man vill ha för bara några få personer, säger Karin Ström.

Varför är er cateringverksamhet så populär?

–  Vi är noggranna, vi gör alla beställningar med mycket kärlek, säger hon.

– Det är så klart viktigt med bra råvaror och det har vi. Sedan är det små detaljer kanske? Vi lägger lax på räksmörgåsarna. Vi har egna recept på rörorna i våra smörgåstårtor. Vi gör smörgåstårtor på Polarbröd, som smakar lite mer, till till exempel.

Bra priser och god kvalitét är två viktiga faktorer som butikens kunder pratar gott om. Nu stundar skolavslutningar och studenten vilket också är en av butikens årliga toppar, och inte bara för Karin Ström och kompani på ICA Maxis saluhall.

– Det är full fart i bageriet två dörrar bort också, säger Emil Magnusson, saluhallschef som hellre kallar sig ”delikatör”.

Det är en titel som inte finns men det låter trevligare och passar bra till det vi gör.

Varför kallar ni charken eller delikatessavdelningen för saluhall?

– Det är ju faktiskt det vi är, en liten butik i butiken. Det låter ju trevligt också, säger Emil Magnusson.

Till vardags har Emil Magnusson och hans personal beställningar till firmafester, bröllop och högtidsdagar – men de gör också sandwichar och små smörgåstårtor som säljs i butiken.

– Vi har en trebitarstårta som är populär och våra räksmörgåsar går det hur många som helst av. Vi gör så många vi hinner och vi säljer allihop, säger Emil Magnusson.

Se också: Låt oss göra jobbet åt dig. Vi erbjuder allt från exotiska plankor till lyxiga smörgåstårtor