Stenugnspizzan gör succe på Ica Maxi i Gävle

Mozzarella, surdegsbotten, färska kryddor, tomatsås special och så en glödhet stenugn.

Säg den gom som inte börjar vattnas vid blotta tanken.

- Våra pizzor är riktiga kvalitetspizzor, säger Ebba Normark, Ica Maxi, Gävle.

Ebba Normark bakar stenungsbakade pizzor med härliga råvaror.

När man bestämde sig för att satsa på pizzabakning var det självklart att det skulle gräddas i en stenugn och inget annat.

– Det blir absolut godast så tycker Ebba Normark, en av Ica Maxis pizzabagare.

I början av april premiärbakades den första pizzan i Bistron på Ica Maxi och sedan dess har antalet mätta kunder ökat konstant. Nu säljs det över 100 pizzor i veckan.

Grunden för den perfekta pizzan är, förutom själva botten, tomatsåsen. Sedan är det bara att välja vad man vill toppa sin botten med – så att säga.

– Tomatsåsen är framtagen speciellt för Ica och vi toppar våra pizzor med bara högklassiska råvaror. Vi är stolta över våra kvalitetspizzor, berättar Ebba

Vem har inte stressat igenom fredagshandlingen med hungertjuriga barn och/eller partner? Varför inte börja med en lugn stund i Bistron och ett par pizzor först? För att sedan i lugn och ro, och med jämnare blodsocker beta av shoppingnotan.

– Eller ta med pizzorna hem efteråt, vi gör ju också take away, förklarar Ebba

Och om man vill byta en blek matlåda med gårdagens rester till en mustigare lunch så har de också luncherbjudanden såklart. I luncherbjudandet ingår dryck och pizzasallad utan extra kostnad.

Det sägs att man inte ska äta på restauranger om kocken själv inte äter där. Bakom Bistrodisken på Ica Maxi jobbar Ebba tillsammans med ett härligt gäng och de äter självklart gärna en stenugnsbakad pizza .

– Pizzorna är ju så goda och jättefräscha, säger Ebba