Butikens bistro är en mötesplats – ”Väldigt populärt”

Frukt, mjukglass, pannkakor eller lasagne – eller varför inte en rykande kopp nybryggt italienskt kaffe till ett pris du inte trodde var möjligt?
På Ica Maxi i Hemlingby i Gävle kan du koppla av en stund i modern kafémiljö.
– Det är väldigt populärt. Vi har stammisar som kommer hit flera gånger i veckan för att äta och fika, säger Ebba Normark på Ica Maxis nya bistro.

Snabbfika eller lunch? Anna Pettersson och Ebba Normark (i bakgrunden) på Ica Maxis nya moderna bistro erbjuder det mesta en stormarknadskund kan önska sig. ”Vill du bara ha en kopp kaffe att ta med går det också bra”, säger Ebba Nilsson.

Det började med varm korv på det stora möbelvaruhuset. Nu kan du få åtminstone en kopp kaffe eller en bulle i de flesta stora butiker med lite självaktning. Ica Maxi i Hemlingby i Gävle inget undantag.

I den nya bistron kan du ta en kopp nybryggt ekologiskt kaffe till kanelbullen, en varmrätt eller en kall jordgubbsdrink. Precis som på de fina kaféerna i stan, men till ett helt annat pris. Kaffet mals och bryggs medan du väntar, vare sig du väljer en latte macchiato, en cappuccino eller en enkel espresso. De kalla drinkarna – vanilj, choklad eller jordgubb – är också väldigt populära.

– Som milkshakes ungefär. Jättegoda, säger Lina Svensson som jobbar i bistron.

Läs också: Matbutiken erbjuder catering

Bistron är modern, trevlig. Planlösningen med höga bord och barstolar ut mot butiksytan skapar en puls som många gäster uppskattar.

– Vi märker att folk trivs hos oss. De gillar vårt sortiment men också miljön. Vi har många stammisar. De kommer hit för att träffas och ta en fika, säger Ebba Normark.

Vill man ha lite lugn och ro finns bord med röda skinnfåtöljer lite längre in i bistron. Fondväggen med boktapet skapar en gemytlig atmosfär.

– På sommaren tycker folk om att sitta på uteserveringen om det är bra väder, säger Ebba Normark.

I sortimentet finns det mesta en modern bistrobesökare och/eller stormarknadskund efterfrågar. Från mjukglass och ekologisk frukt till vanliga smörgåsar och riktiga varmrätter; pajer, grillade mackor, lasagne.

– Vi säljer mycket av det mesta, men våra räksmörgåsar går det många av, de är väldigt populära, säger Ebba Normark.

Om man bara vill ha en vanlig kopp kaffe att ta med då?

– Det är bara att beställa, säger Ebba Normark.

 

Läs också: De erbjuder nybakat från eget bageri – varje dag