Onlinehandel möjliggör för mer tid till familjen

Mellan Kramfors och Sollefteå bor familjen Dahlberg i byn Kyrkdal. Möjligheten att kunna handla matvaror hemma vid sin dator har gett mamma Paula en ny sinnesro.
– Jag har en make som ofta jobbar sent och två barn. Vänta lite, säger Paula och springer iväg för att lugna barnen.

Paula Dahlberg tycker att möjligheten till att beställa sin matkasse online har underlättat i vardagen.

Ja med en 6- och 9-åring springande i huset är det ibland svårt att komma iväg. Lyxen att kunna beställa sina matvaror hemma i lugn och ro var det som fick Paula att börja handla matvaror online.
 – Så fort jag fick höra att Ica i Sollefteå börjat med tjänsten nappade jag direkt, säger Paula.
Det var i oktober 2017 som Ica Kvantum Sollefteå lanserade sin onlinetjänst och sedan dess har försäljningen bara ökat. Under hela veckan kommer det in beställningar från onlinehandeln.
 – Vissa dagar har vi 10 ordrar andra dagar har vi uppemot 20. Det är torsdagar som utmärker sig, då får vi oftast flest beställningar, säger David Klippström, ansvarig för onlinehandeln.
David berättar också att det är just barnfamiljer som fastnat för tjänsten.
 – Det kanske är svårt att komma iväg och genom onlinehandel kan man handla smidigt hemma för att spara tid, säger han.

Allt jag behöver finns online

Gör som Paula, beställ din matkasse här!

Just att få ro att beställa sina matvaror kvällen innan och sedan bara åka och plocka upp dem har underlättat mycket för Paula.
 – Jag har varit sjukskriven och haft mycket på mitt bord. Det har underlättat så mycket för hela familjen att vi nu kan göra veckohandlingen på nätet. Det är en sinnesro som är helt fantastisk, säger hon.
Paula berättar också om fördelen med planering. Genom onlinehandel kan hon planera för veckan och handlar endast det hon behöver. Med onlinehandel sparas då både tid och pengar och mycket matsvinn försvinner då möjligheten att planera bättre blir lättare.
 – Det är smidigt att beställa. Tjänsten är enkelt utformat och jag kan söka efter de matvaror jag vill ha. Sedan har man inte direkt bråttom när man sitter hemma vid datorn heller, tillägger hon med ett skratt.

David,Ulf och Cajsa plockar ordrar

Av butikens 13 000 artiklar finns 10 000 av dem att beställa online.
 – Allt jag behöver finns online, ibland är det något som är slut men så kan det ju vara även i butik. Det syns inte när jag beställer men är det slut får jag antingen en likvärdig vara eller så drar de av på priset. Jag har aldrig varit med om några problem utan får alltid det jag beställt, säger Paula.
Det är David tillsammans med några kollegor som ansvarar för att packa ihop varorna. Ett tajt team som ansvarar för att kvaliteten ska vara den bästa.
 – Jag får alltid bra varor, även med färskvaror som frukt och grönt är det alltid det fräscht. Det är skönt, man behöver aldrig oroa sig, säger Paula.

Här hittar du veckans erbjudanden från ICA Kvantum Sollefteå

David kör ut varorna direkt till dörren för de som vill men de flesta kunder väljer att hämta sin beställning i butik. Med den nya Onlineutlämningen där de byggt stora parkeringsrutor direkt utanför butiken går det snabbt och smidigt att hämta sina varor.
 – Jag tror att onlinehandeln bara kommer att växa. Det är nog många som inte riktigt känner till det ännu men jag tror att fler och fler kommer använda sig av det i framtiden, säger David.

David visar utlämningsstället

Missa inga nyheter – Följ ICA Kvantum Sollefteå på Facebook