ICA Kvantum firar fem år med festliga erbjudanden

Det är nog ingen i Sollefteå som har missat att ICA Kvantum firar 5-års jubileum. Och mycket har hänt sedan handlaren Ulf Schön öppnade dörrarna till de första kunderna 2013.
– Det har varit en otrolig resa. Vi har bland annat blivit postombud, öppnat en online-butik och byggt ut förbutiken två gånger, säger han.

ICA Kvantum firar fem år med festliga erbjudanden

Ulf Schön har lång erfarenhet som ICA-handlare, men innan han öppnade ICA Kvantum i Sollefteå drev han en mindre butik.
–  Det fanns ingen möjlighet att utvecklas på ICA-trollet. När jag öppnade ICA Kvantum för fem år sedan gick jag från 800 till en säljyta på 2 175 kvadratmeter. Helt plötsligt var vi den största matvaruaffären i Sollefteå, säger han och berättar att det fortfarande är lika roligt att gå till jobbet varje morgon.

”Vi har flera nyheter på gång”

 ICA Kvantum har sedan starten i oktober 2013 bland annat blivit postombud, byggt ut förbutiken två gånger och öppnat en online-butik, som enligt Ulf Schön har blivit mycket populär. De har dessutom byggt en mysig lounge där kunderna kan slappna av och njuta av en kopp kaffe.
– Vi har installerat snabbkassor där kunderna enkelt kan checka ut och betala sina varor på egen hand. Vi har även byggt en stor och modern blomavdelning samt utvecklat vår frukt- och gröntavdelningen med bland annat toppmodern inredning, säger han.

För dig som är sugen på att handla online, här är ICA Kvantums onlinebutik

Ulf Schön berättar att de dessutom har satsat på sånt som kunderna inte ser, till exempel har de byggt ut lastkajen för att kunna ta emot fler varor.
– Det gäller att inte sitta still. Vi satsade högt från början och det känns otroligt roligt att få fira fem år med butiken och mina anställda. Vi är ett underbart gäng, nästan som en liten familj, säger Ulf Schön och avslöjar att han kommer att bjuda alla anställda på fest i december som tack för fem bra år.

”Vi är ett underbart gäng, nästan som en liten familj”

Under de senaste åren har Ulf Schön och hans medarbetare arbetat mycket med sociala medier. De har bland annat anordnat tävlingar, lagt upp roliga bilder och erbjudanden. Deras hårda arbete har lönat sig och idag har de tusentals följare.
­ ­–  Vi vill visa upp att vi fyller fem år. Det ska synas och höras i butiken och våra kunder kommer att kunna göra riktiga klipp. Vi har valt att arbeta med siffran 5, men det innebär inte att allt kommer att kosta 5 kronor, säger han och betonar att det här bara är början för ICA Kvantum i Sollefteå.
– Vi vill fortsätta att utveckla butiken och nu blickar vi framåt. Vi har flera nyheter på gång, bland annat byter vi ut alla kassor om några veckor. Men oavsett hur mycket vi växer så kommer vi aldrig att tumma på vårt mantra ”Nu går vi ut och tar hand om kunden”, säger Ulf Schön.

Vill du veta mer om vad som händer i butiken och få nyheter om vårt 5-års jublieum – följ oss på Facebook!