ICA Kvantum Sollefteå nyinvesterar igen: ”Känns fantastiskt kul”

Det händer mycket på ICA Kvantum i Sollefteå.
Nyligen investerade den populära butiken i en rejäl upprustning av deras kassalinje.
– Vi har rustat upp de vanliga kassorna men även öppnat två nya snabbkassor och köpt in helt nya scanners till självscanningen, säger Amanda Åslin, kassaledare på ICA Kvantum.

ICA Kvantum Sollefteå nyinvesterar igen: ”Känns fantastiskt kul”

Förutom ett flertal nyheter i butikens sortiment så lyser kanske den största nyheten vid butikens kassalinje. Två nya snabbkassor har installerats och ovanför dessa signalerar lampor vilken som är ledig – ungefär som ett trafikljus.
– Vi har tre färger vid varje snabbkassa, röd, gul och grön. Röd signalerar att kunden behöver hjälp, gul att kassan är upptagen och grön att den är ledig, berättar Amanda Åslin.

Självklart har butiken personal i närheten av kassorna som kan hjälpa till att visa hur enkelt det hela fungerar eller om kunden behöver manuell hjälp.
– Det är otroligt smidigt och sparar mycket tid för att man slipper stå i kö som man gör till de manuella kassorna.

Läs mer: Handla online här!

Och trots att de nyligen har installerats så har kunderna redan hittat till dem.
– Ja, det är kul! Det är många som redan nu föredrar att ta snabbkassan när de ska betala, och till skillnad mot självscanningen där man behöver ha ett ICA-kort, så räcker det med ett vanligt betalkort i snabbkassan.

För den som däremot har ICA-kortet kan med fördel välja självscanningen.
– Vi har nyligen investerat i den allra senaste tekniken med helt nya scanners och nya hållare, fortsätter Amanda Åslin.

De gamla scannrarna hade en tendens att slockna mellan varven vilket de nya inte gör. Och självscanningen är precis lika enkel som snabbkassorna. Man drar helt enkelt sitt ICA-kort när man kommer in i butiken, godkänner ett avtal på en skärm och tar sin scanner. Sedan läser den in varorna man handlar inne i butiken och när man är klar går man till skärmarna för utcheckning.
– Det är i stort sett bara att betala och ta sitt kvitto så är man klar.

Läs mer: Aktuella erbjudanden

Även de manuella kassorna har servats i den nya kassalinjen.
– Det känns fantastiskt kul att vi nu kan erbjuda allt det här till våra kunder och det är lika kul att se hur snabbt de blir bekväma med att använda våra nya snabbare kassor, säger Amanda Åslin.