Barn- och ungdomsidrott – det sponsrar de lokala ICA-handlarna

Lokal sponsring är viktigt för ICA Supermarket.
Vi vill och kan göra skillnad för dalfolkets hälsa och välbefinnande samt för allas lika värde. Vår kärnverksamhet är mat och måltider, och alla sponsringssamarbeten har fokus på hälsa, mat, träning och socialt ansvarstagande.

Barn- och ungdomsidrott – det sponsrar de lokala ICA-handlarna

Att bry sig om samhället där vi verkar i är en självklarhet för oss och vi vill verkligen ge tillbaks genom våra sponsringssatsningar.

ICA Supermarket tar helt enkelt ett socialt ansvar i ditt närområde.

Vårt engagemang i idrottsföreningar, kulturevent och social sponsring är både viktig och betydelsefullt.

Vilka är då ledorden för sponsring och det sociala ansvaret?

  • Traditionell sponsring – banderoller, kontantinsatser, korv med börd mm.
  • Att få människor att växa i sina roller utifrån sina egna förutsättningar – arbetsträning, praktik mm.
  • Våga ta ställning i viktiga samhällsfrågor som rör oss både lokalt och globalt – lokal mat, svenska produkters betydelse, näringslivs- och samhällsfrågor av olika slag.
  • Ideellt arbete – viktigt för hela samhället.

ICA Supermarket är noga med att deras insats används på ett riktigt och ansvarsfullt sätt och att deras samarbetspartners lever som de lär.

Här kommer ett axplock på våra insatser:

– Det finns mycket att vinna genom att satsa på den yngre generationen. Vi satsar därför varje sommar på en fotbollsskola så att barn runtom i Dalarna upptäcker glädjen med fotboll, säger Mats Andersson på ICA Supermarket Slätta.

– ICA Supermarkets Ungdomsfond i Älvdalen har delat ut över miljonen de senaste 15 åren. Vi vill att det skall hända mycket i Älvdalen och då är det naturligt att stötta det fantastiska ideella arbete som många lägger ner för Älvdalens utveckling, säger Bengt Leandersson i Älvdalen.

– I Hedemora sponsrar vi ICA-loppet på skidor för ungdom. Vi sponsrar även hockeyföreningen och innebandyn, säger Jocke Jansson.

– Vi har satsat rejält på slalombacken Fornby Klint. Mycket populärt bland ungdomen i Horndal, säger Börje Mattsson på ICA Supermarket i Horndal

Listan skulle kunna göras hur lång som helst. I varje hörn av Dalarna finns ICA Supermarket med och stödjer.

ICA Supermarket bidrar till en levande landsbygd och ett aktivt föreningsliv.

Handla gärna hos oss – det lönar sig på alla sätt.