Fem bra saker med nya ICA Maxi Erikslund

Byggröran på ICA Maxi Erikslund är över – nu har ett arbete som sträckt sig över två hela år äntligen utmynnat i en uppdaterad och fräsch butik för de dryga 40.000 kunder som besöker butiken varje vecka. Nu följer några dagar med lite extra feststämning i butiken och självklart en mängd erbjudanden!

Foto: Bo Lundvang

Här listar vi några av nyheterna:

1. Tydligare kundvarv
Det kommer snart gå upp för dig att allt placerats med ordentlig baktanke. Det kommer bli lättare att hitta. Bredare gångar, rymligare och enklare för dig som kund att storhandla!

2. Fler självscanningskassor
Fler och fler upptäcker fördelarna med självscanning, och nu kommer det gå fortare att få betala sina varor även när många andra ska ut. Dubbelt så många självscanningskassor är på plats, snabbt och effektivt!

3. Fräschare frukt och grönt
Frukt- och gröntavdelningen har fått större yta, ny inredning och ett helt nytt utseende. Man har dessutom sett över sortimentet och idag har avdelningen över 25% ekologiska artiklar.

4. Inspirerande färskvaror
Hela färskvaruavdelningen har byggts om och fått större yta. Man har satsat ännu mer på lösningar för matinspiration och måltidslösningar för dig som kund. I det nybyggda maxiköket hittar du goda smakprover och recept 6 dagar i veckan! Dessutom har merparten av kyldiskarna bytts ut mot energieffektivare diskar med mindre miljöpåverkan.

5. Bageri
Det är inte alla kunder som vet att butiken har 12 utbildade bagare och konditorer som dagligen, 365 dagar/år bakar färska bröd, bakelser och tårtor. Nu är avdelningen ombyggd med helt ny inredning och mycket mer plats än tidigare. Sortimentet utvecklas ständigt för att erbjuda kunderna nya smakupplevelser.

 

Bitarna faller på plats

Det var 2014 som de första ritningarna gjordes inför ombyggnationen som nu står klar, i oktober 2016. Målet har hela tiden varit att göra det enklare för kunden, och även om ens vanliga runda måste gå en annan väg så kommer det snart gå upp ett ljus för besökarna tror Daniel Kvist.

– Självklart blir det en inkörningsperiod innan man hittar allt, men jag lovar att upplägget är mer genomtänkt än tidigare, säger han.

Inom kort ska även terminaler placeras ut på strategiska ställen där man direkt kan se var en önskad produkt finns i butiken.

– Det blir pekskärmar där man snabbt får upp en tydlig karta så man vet vart man ska gå, berättar han.

 

Många nya idéer

ICA Maxi på Erikslund har länge varit en butik där man snappar upp idéer på ett tidigt stadium, i en ständig strävan efter att erbjuda kunderna något nytt. Det ser vi bland annat i samarbetet med Starbucks som sedan i mars serverar trendiga drycker som frappuccino med chokladmarshmallows och veganvänliga wraps som tilltugg precis innanför entrén. För de mer traditionellt lagda finns det helt vanligt kaffe också!

I butiken hittar vi även en Sushy Daily som är ett koncept med hela 500 kiosker spridda över Europa där sushin lagas direkt på plats av duktiga kockar. Håll utkik, här bjuds fri provsmakning av läckerheterna då och då!

 

Största ICA-butiken på online-handel

Att man även erbjuder online-handel av matvaror är något som tagits emot väl av kunderna; ICA Maxi Erikslund har seglat upp som ICA:s största online-butik i Sverige. Här beställer man sina matvaror i sin mobila enhet eller datorn, och sedan åker man helt enkelt förbi och hämtar kassarna i en egen drive-thru till höger om butiken. Man kan även få dem hemkörda till dörren.

Det finns även lite mer försiktigt annonserade tekniska plattformar – som att man kan scanna sina varor med telefonen istället för med den vanliga scannern.

– Det funkar inte riktigt som vi vill ännu, men för den som gillar att prova på nya saker så finns den möjligheten redan idag, säger Daniel.

Och det finns fler idéer på lager som ska göra det ännu enklare och ännu roligare att handla på ICA Maxi Erikslund. Nu är det läge att åka förbi och kolla in den nya butiken!

Här hittar du ICA Maxi Erikslund på nätet!

logo_ica_maxi_erikslund