Pålitliga HälsingeBygg bygger framtiden på långsiktighet

På HälsingeBygg i Hudiksvall är långsiktighet A och O. Och det gäller i allt. I relation till kunderna, till personalen, i byggverksamheten och för miljön. – Vi lägger stort fokus på att våra kunder ska vara nöjda och vilja komma tillbaka till oss. Därför är hela upplevelsen viktig. Från det första mötet till planering och produktion, säger Torbjörn Klaar, VD.

PROFFS. – Vi har en engagerad personal som drivs av motivationen att kunden ska blir riktigt nöjd, säger Torbjörn Klaar, vd på HälsingeBygg.

HälsingeBygg har en bred verksamhet innehållande allt från byggservice, nyproduktion, om- och tillbyggnad för kommuner och större fastighetsägare till byggjobb hemma hos privatpersoner.
– Att vara jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga i arbetet är några av HälsingeByggs hörnstenar, fortsätter Torbjörn Klaar. Vi har en engagerad personal som jobbar hårt för att överträffa varje kunds förväntningar. Och vi strävar efter att jobba hållbart och långsiktigt.

Vi tror på en hållbar byggverksamhet

Men ett företag är ingenting utan sina medarbetare.
– Våra 35 medarbetare är vår största tillgång. Det är mycket kompetenta och vi har väldigt kul tillsammans på jobbet. Till vårt gäng välkomnar vi också lärlingar och praktikanter från Byggprogrammet på Bromangymnasiet. Unga ska få chansen att komma in tidigt i vårt arbetssätt, säger Siv Falk, administratör på HälsingeBygg.

Läs mer: Ditt lokala byggföretag i Hudiksvall

Torbjörn Klaar håller med och anser att hela branschens utmaning framöver är personal- och kompetensförsörjning.
– Vi tänker långsiktigt. Hos oss finns stora utvecklingsmöjligheter genom utbildning. Vi jobbar också aktivt med arbetsmiljö och hälsa med fokus på att förhindra arbetsskador och arbetssjukdomar. Och så placerar vi inte våra anställda i något fack. Alltså bara för att du börjat på nyproduktion betyder det inte att du är fast där. På så sätt breddar vi befintlig personals kompetens i det dagliga jobbet.

Och långsiktigheten gäller även för ett hållbart och miljövänligt byggande.
– Att välja rätt typ av material, metoder och vidta åtgärder för att minska avfall är några av våra insatser, fortsätter Torbjörn. Lika att bygga resurseffektivt och utnyttja materialet till fullo.

Läs mer: Miljövänligt och hållbart samhällsbyggande

Det gör man genom rätt inköpsstrategier och avfallshantering,
– På så sätt kan farliga produkter undvikas och återvinningsbara resurser användas på nytt, säger Torbjörn och fortsätter:
I en nära framtid kommer det också att bli allt mer aktuellt med nyproduktion i Hudiksvall. Bland annat för projektet nere på Kattvikskajen. Själva kajen byggs om och kajområdet förbereds för att kunna bli en blandad stadsdel med bostäder, kontor och service.
– Det blir spännande att se hur det här utvecklar sig. Hudiksvall ska växa och det kommer att behövas allt fler bostäder i staden. Det är något som kommer att pågå under en lång tid. Förhoppningsvis kan detta leda till att fler väljer att flytta hit.

Just nyproduktion är något som HälsingeBygg siktar på framöver.
– Vi är och ska vara en ledande samhällsbyggare och samarbetspartner inom den lokala byggsektorn, avslutar Torbjörn Klaar på HälsingeBygg i Hudiksvall.

Kontaka HälsingeBygg idag

Om HälsingeBygg

HälsingeBygg är ditt lokala byggföretag i Hudiksvall i Hälsingland. Företaget har varit verksamt sedan 2002, och ingår sedan 2008 i Peab-koncernen och har idag en omsättning på cirka 100 miljoner kronor. Med styrkan av att ha resurser från en stor byggkoncern i ryggen, kombinerat med lokal förankring, engagerade medarbetare och viljan att ständigt utvecklas, har HälsingeBygg blivit ett av de ledande byggföretagen i Hälsingland. Närheten till kunderna är viktig, liksom strävan att överträffa varje kunds förväntningar