Med teamkänsla och driv bygger HälsingeBygg i Hudiksvall

Hon är driven Sanna Celander. Byggnadsingenjör på Hälsingebygg, för närvarande föräldraledig men det hindrar henne inte att prata sig varm för sin arbetsplats.
– HälsingeBygg är med där det händer och nu händer det mycket i Hudiksvall. Jag gillar utmaningarna, engagemanget och har verkligen kul på jobbet.

VARIATION. – HälsingeBygg är ett lokalt professionellt byggföretag som låter mig ta ansvar och som jag känner att jag kan vidareutvecklas i, säger Sanna Celander projektledare och platschef på HälsingeBygg i Hudiksvall.

Hon trodde att hon skulle jobba med arkitektur och miljö. Åtminstone i början av studierna till byggnadsingenjör, men så blev det inte.
– Nej jag insåg snabbt att jag mer brann för projektledning, projektering och byggnadsteknik, säger Sanna. Och inom dessa områden jobbar jag på HälsingeBygg.

Jag gillar att få vara självgående

Bland annat eftersom Sanna också gärna tar sig an andra arbetsuppgifter som normalt inte ingår i rollen som platschef.
– Kalkyler är kul, liksom med inköp. Olika arbetsuppgifter som gör jobbet varierat och stimulerande.

I Sannas senaste projekt Guldsmeden var Hälsingebygg samordnande Generalentreprenör och Sanna Platschef.
– I den rollen ingick bland annat planeringen  för att ge alla yrkeskategorier möjlighet att så smidigt som möjligt utföra sina arbetsuppgifter och leverera rätt produkt i rätt tid.

Hon har lärt sig massor under detta projekt. Förstås.
– Det har varit ett väldigt komplext projekt då många pågående verksamheter har varit påverkade av ombyggnationen, säger hon och fortsätter:
– Jobbet som Platschef innehåller väldigt många olika uppgifter, bland annat att agera problemlösare när det många gånger är snabba svängningar i besluten.

Det går inte att missta sig på Sannas engagemang. Hon har ett eget självständigt driv men poängterar också den teamkänsla som finns i arbetsgruppen på HälsingeBygg.
– Vi har roligt tillsammans och vi har ett värdefullt kunskapsutbyte i gruppen. Här gillar vi att få och ge hjälp och utbyta erfarenheter.

Vi har roligt tillsammans och vi har ett värdefullt kunskapsutbyte i gruppen

På HälsingeBygg jobbar idag ett 20-tal hantverkare och 10 tjänstemän. Och enligt Sanna är det klart märkbart att HälsingeBygg ingår i en stor byggkoncern – Peab. Där finns kompetens att tillgå.
– Jag känner också att jag har stora utvecklingsmöjligheter i företaget om jag vill. Det är stimulerande. Och jag gillar omväxlingen mellan ombyggnad och nyproduktion som ju ställer helt olika krav på mig som Platschef.

Läs mer: Kvarteret Frälsis och andra genomförda projekt

Framöver är det fokus bland annat på nyproduktion. Det nya Hudiksvall växer fram med Kattvikskajen som ett tydligt exempel på det moderna tänk som präglar stans utveckling.
– Vi kommer att vara med i det projektet när det så småningom sätter fart.  Till dess finns flera andra projekt att ta tag i.

Torbjörn Klaar, som är VD på Hälsingebygg berättar vidare.
– Vi startar nu upp bygget av ett nytt kontorshus åt Köpmanbergets Fastighets AB som ligger vid Eldabutiken på Köpmanbergsvägen. Där kommer vi själva att flytta in vid årsskiftet. Det blir väldigt roligt att få komma till en ny stadsdel. Området har utvecklats enormt mycket under det senaste året. Att flytta in i nya fräscha lokaler blir självklart en boost för alla anställda.

Efterfrågan på HälsingeByggs tjänster ökar. Det gläder Torbjörn som berättar att det finns behov av nyanställning.
– Just nu är vi i behov flera engagerade och självgående medarbetare, i närtid söker vi en Entreprenadingenjör med fokus på kalkyl. Vi söker även trä- och betongarbetare. Ta gärna kontakt med mig om du känner att vi har ett arbetssätt som skulle passa dig, avslutar Tobbe Klaar.

Kontaka HälsingeBygg idag

Vill du jobba hos oss?

Just nu letar vi efter en entreprenadingenjör.

HälsingeBygg erbjuder nytänkande, miljömedvetenhet, kvalitet och kompetens inom flera olika områden. Ett av våra viktigaste fokusområden är arbetsmiljö och säkerhet. Med engagerade och delaktiga medarbetare som drivs av att överträffa kundens förväntningar.

Läs mer om jobbet och ansök här!