Sören gillar variationen i jobbet som hantverkare på HälsingeBygg

Ingen arbetsdag är den andra lik för Sören Thyr, byggjobbare på HälsingeBygg i Hudiksvall.
– Jag gillar att ta tag i olika saker, säger han. Just nu jobbar jag med service i bostäder och träffar mycket folk. I våras arbetade jag på Guldsmeden. Och i höst går vi igång med ombyggnation av kontor.

UTVECKLINGSMÖJLIGHETER. – När jag trivs som bäst på jobbet? Varje dag, säger Sören Thyr byggnadsarbetare på HälsingeBygg i Hudiksvall.

Sören Thyr arbetar som byggnadsarbetare på HälsingeBygg.
– Vi är ett lokalt företag som ingår i Peabkoncernen.  Våra verksamhetsområden är byggentreprenad och byggservice åt privata företag, offentlig och kommersiell sektor. Vi jobbar alltså med olika områden inom bygg och det gör att mina arbetsuppgifter varierar. Det trivs jag verkligen med.

Just nu utför han service i några av bostadsbolagets hyreslägenheter.
– Det är väldigt skiftande service vi utför. De kan handla om allt från att byta bänkskiva eller ett lås på ett skåp till totalombyggnation eller nybyggnation . I och med detta så blir det att vi har en hel del kontakt och dialog med hyresgäster, beställare och brukare av lokaler.

Här finns plats för fler engagerade medarbetare

Sören har en gedigen erfarenhet som byggjobbare och han har tidigare jobbat på flera mindre byggföretag.
– Jag märker att HälsingeBygg är knutet till Peab. Vi har tillgång till branschens mest moderna utrustning och att få jobba med fräscha grejor underlättar enormt. Dessutom finns här ett säkerhetstänk som är bra.

Sören är självgående men uppskattar att arbeta i team, gärna med yngre medarbetare.
– Jag tycker det är kul att lära av dem och de brukar gilla att lära av mig, säger han. Det är roligt att ge unga människor chansen att pröva nytt och ta ansvar. Jag går bara in och korrigerar när det behövs.

Arbetsklimatet på HälsingeBygg präglas av yrkesskicklighet, tempo och samarbete.
– Det är helt naturligt att be om och att få hjälp inom alla yrkesgrupper, säger Sören.

Torbjörn Klaar vd på företaget håller med.
– Vi har förmånen att ha en engagerad och driven personal på HälsingeBygg, såväl bland tjänstemännen som bland hantverkarna. Människor som inte tvekar inför nya utmaningar utan är med och bidrar i arbetsgruppen.

HälsingeBygg växer och fler medarbetare behövs.
– Just nu behöver vi fler kompetenta betongarbetare och kommer även att vara i behov av fler träabetare.

Torbjörn framhåller att de personer HälsingeBygg söker är människor som vill utvecklas och kan bidra i verksamheten.
– Engagemanget för jobbet är a och o för oss. Då kan vi tillsammans göra ett riktigt bra jobb. Ta kontakt med mig om du är intresserad av ett jobb hos oss. Jag berättar gärna mer, avslutar Torbjörn Klaar vd på HälsingeBygg.

Kontakta Torbjörn