Populärt med abonnemang hos veterinären – Birgitta på Hälsinge Smådjursklinik: ”Enkelt koncept med bra rabatter”

Möjligheten att abonnera på förebyggande vård för sitt husdjur är något som allt fler djurägare har fått upp ögonen för. I USA och England har den här typen av abonnemang funnits i flera år. Även i Sverige har intresset ökat markant på senare tid.
Ökad trygghet, en fast kostnad och bra rabatter är några av fördelarna som många uppskattar. Nu har även djurägare i Hälsingland möjlighet att skaffa ett sådant abonnemang.
— Många kunder har efterfrågat den här tjänsten och under 2018 lanserade vi VetPlan. Det har blivit väldigt populärt bland våra kunder, det känns jättekul, berättar Birgitta Sjölin, VD på Hälsinge Smådjursklinik.

Nu kan du abonnera på förebyggande vård som syftar till att ditt djur ska må så bra som möjligt. Med VetPlan får djuret en egen årshälsoplan, med regelbunden tillsyn och årlig vaccination, till en fast månadskostnad. Dessutom ingår rabatter på foder och vissa förebyggande behandlingar.

Konceptet är enkelt. Du betalar en fast månadsavgift och får ett abonnemang på förebyggande vård för ditt husdjur. Som djurägare slipper du själv komma ihåg att boka kontroller och undersökningar, kliniken skickar kallelse när det är dags för nästa besök. Vanligtvis ingår en hälsokontroll per år och då undersöks och vaccineras djuret av veterinär.
— För många känns det tryggt att veta att vi håller koll på hälsoplanen och många uppskattar också att få kallelse till kontroll. Vi vet ju att det är lätt hänt att det plötsligt gått flera månader mer än man tänkt sig, innan man äntligen kommer iväg till veterinären, säger Birgitta.

Läs mer om Vetplan, och alla fördelar och rabatter, här

Ökad trygghet för dig som ägare
Abonnemangen finns för både hundar och katter och man väljer mellan ett baspaket eller ett utökat paket med bland annat blodprov och extra provtagningar.
— De olika paketen är anpassade utifrån dina och ditt djurs behov, vill du ha mer trygghet så finns det utökade paketet och annars finns baspaketet. De båda paketen har gemensamt är att det handlar om att förebygga allvarligare sjukdomar och att upptäcka problem i tid, förklarar Birgitta.

Att kostnaden delas upp över året är en annan sak som många uppskattar, enligt Birgitta. När det är dags för besöket hos veterinären behöver du inte fundera på vad det kommer att kosta. Därtill ingår en årlig vaccination, och djurets ägare får en kallelse så att man inte glömmer vaccinationen. Dessutom ger abonnemanget även olika rabatter.
— Exempelvis får kunden även rabatt på till exempel pälsvård, kastration och inte minst foder. Som en del av ett hälsofrämjande arbete är ju valet av rätt foder den kanske viktigaste investeringen. Vi hjälper kunden att välja ett helfoder som innehåller alla nödvändiga näringsämnen utifrån var i livet djuret befinner sig. Dessutom köper våra VetPlankunder alla våra foder till ett ständigt lägre pris, berättar Birgitta. 

Här kan du läsa mer om vaccination, besiktning och tandkontroll

Förändrad attityd hos många djurägare
En annan anledning till att den här typen av tjänst blivit så populär tror Birgitta handlar om en förändrad attityd hos djurägarna. Istället för att ta sitt djur till veterinären när läget redan är akut, väljer fler och fler istället att försöka förebygga att djuren blir sjuka.
— Förr gick man till veterinären när djuret var sjukt, nu går man till veterinären för att undvika att djuret blir sjukt, säger Birgitta.

Hon påpekar att ett abonnemang på förebyggande vård inte är en garanti för att djuret ska slippa sjukdomar, men att hälsoplanen och de regelbundna kontrollerna kan öka chanserna för att man upptäcker problem i tid.
— Tack vare de regelbundna besöken kan personalen lära känna djuren bättre. Att vi får se dem när de är friska är en stor fördel om djuret i framtiden kommer in akut. Då vet vi vad som är normalt för just den individen och kan lättare bedöma vad som beror på sjukdom eller skada, förklarar Birgitta.

Via onlinebokningen kan du smidigt boka tid för vissa behandlingar

Många fördelar med abonnemang – men det passar inte alla
Att fördelarna med ett abonnemang på friskvård för husdjur är en bra idé verkar både Birgitta och många av Hälsinge Smådjurskliniks kunder vara överens om. Men finns det några nackdelar? Finns det någon som den här tjänsten inte passar för?
— Det finns djur som är livrädda för att gå till veterinären. I en sådan situation kan det vara onödigt att gå på fler undersökningar än de som är akuta. Bortsett från det verkar både äldre och yngre djurägare med såväl äldre som yngre husdjur uppskatta VetPlan, avslutar Birgitta.

Om ditt djur blir akut sjuk finns Hälsinge Smådjurskliniks kontaktuppgifter här

FAKTA OM ABONNEMANGEN

  • Hälsinge Smådjursklinik erbjuder abonnemang på förebyggande vård för hundar och katter.
  • Det finns två olika paket.
  • Kontrollerna består av en kliniska undersökningar där man tittar på öron, ögon, tänder, hull, humör, aptit, päls, motionsvanor och beteende samt vaccinerar djuret. En årlig vaccination ingår, och djurets ägare får en kallelse så denne inte glömmer vaccinationen.
  • Det är möjligt att välja till ett Plus-paket. Då kontrolleras även djurets levervärden, njurvärden, blodsocker och blodvärde. På katter undersöks även blodtryck, på hundar kontrollerar man att urinen inte innehåller socker eller proteiner.

Som VetPlan® kund får du dessutom:

  • 10% rabatt på frisk och sjukfoder.
  • 10% på pälsvård
  • 10% rabatt på utfärdande av pass.
  • 10% rabatt på rabies och leptodog.
  • 10% rabatt på normalkastration hund & katt.