Hyllad smådjursklinik vårdar med omtanke

Djur som lever med människor brukar snabbt bli en älskad familjemedlem. Hälsinge Smådjursklinik tar emot cirka 17 000 besök per år – och de vet hur viktigt det är med ett bra bemötande, omtanke och rätt vård.
– Vi är bland annat certifierad som en kattvänlig klinik, säger Birgitta Sjölin, vd.

Hyllad smådjursklinik vårdar med omtanke

De som har husdjur eller har haft i sin barndom brukar vittna om den villkorslösa kärlek som man får på köpet. Men precis som med oss människor kan djur både bli sjuka och råka ut för olyckor. Hälsinge Smådjursklinik i Hudiksvall är en fristående klinik med filialer i Söderhamn och Ljusdal. 2017 och 2019 rankades de som en av de bästa klinikerna i Sverige.
– Vi ser alla djur oavsett om det är akut eller bara en rutinkontroll. En av våra kunder beskrev vår verksamhet som ett litet sjukhus. Det stämmer ganska bra. Vi har bland annat ultraljud, operationsrum, röntgen, akutsjukvård och rum för de patienter som behöver stanna kvar över dagen. Det enda vi inte erbjuder är övernattning, säger Birgitta Sjölin, vd.

”Det är främst hundar och katter som besöker oss, men vi tar även emot andra smådjur så som diverse gnagare, fåglar och reptiler”.

Hälsinge Smådjursklinik grundades 1998 och idag har de tio anställda veterinärer med olika specialområden. I år blev de dessutom utsedda till årets bästa arbetsplats av Riksföreningen Anställda Inom Djursjukvården.
– Våra främsta styrkor är flera hundra år av veterinärmedicinsk kompetens som finns i företaget och viljan att ständigt utvecklas för att möta våra kunders krav och förväntningar. Vi har till exempel skapat en stressfri miljö genom att bland annat ha två skilda väntrum för hundar och katter, säger Birgitta Sjölin.

Här kan du läsa mer om vilka tjänster vi erbjuder

De är även certifierad som en kattvänlig klinik. Det innebär att de har utformat en optimal klinik och ett arbetssätt för både kattägaren och katten. Men oavsett vilket djur som kommer in till kliniken lägger personalen stort fokus vid omvårdnad och ett bra bemötande utifrån patientens behov och förutsättningar.
– Vi har bland annat specialistkompetens inom hundens och kattens sjukdomar. Vi har även rättigheter att utfärda patella, hjärtintyg, inseminering och ögonlysning, säger hon.

”Hälsinge smådjursklinik har alltid prioriterat god sammanhållning och ett bra arbetsklimat”.

Hälsinge Smådjursklinik är dessutom väl utrustad och de kan både utföra svåra operationer och ta emot trauman. De har även ett laboratorium som bemannas av två biomedicinska analytiker. Birgitta Sjölin berättar att de vill att deras kunder ska känna sig trygga med att proverna hanteras och analyseras säkert och korret.
–  Det är även viktigt för oss att våra kunder är med i hela utrednings- och behandlingsgången, säger Birgitta Sjölin och passar på att hylla klinikens personal.
– De är hjärtat i verksamheten. Vi är även måna om att följa med i utvecklingen och uppmuntrar våra anställda att ständigt vidareutbilda sig. Det är lätt att köpa maskiner, men det viktigaste är människorna bakom tekniken.

Behöver du kontakta oss, finns våra kontaktuppgifter här.