Så här tar du kommandot över våren

Äntligen är det dags att börja inreda ute. Gå igång med fröer, planteringar, möblemang och grillfeeling.
– Låt altan, balkong eller trädgård bli en förlängning av ditt hem, säger Tomas Hedvall, säljansvarig på EKO:- Stormarknads trädgårdsavdelning. Tänk inredning utomhus på samma sätt som när du inreder inne.

TRÄDGÅRDSVÄXTER. – Så fort vädret tillåter fyller vi på utemarknaden både med perenner, sommarplantor och kryddväxter, säger Tomas på EKO:- i Örebro.

Han fortsätter:
– Det får gärna finnas golv, väggar, tak på altanen, balkongen och i trädgården. Det blir mysigare när man rumsindelar ytan.  Ett utetak kan vara ett snyggt parasoll.  Men kan också bestå av en paviljong med eller utan väggar.

Han går bort till den vattentäta mörkt grå paviljongen på trädgårdsavdelningen.
– Taket är vattentätt och paviljongen är rejält stor. Den största ligger på 3×4 meter och som du ser så finns här bra med plats för många runt bordet.

SOM ETT UTERUM. – Tak och väggar är viktiga inslag att få till när man inreder utomhus, säger Tomas inifrån den populära vattentäta paviljongen på EKO:- Stormarknad.

Paviljongen är inredd som ett uterum med en dekorativ LED-ljusslinga med klotlampor i taket. En skön värme sprider sig från en pendelformad infravärmare över bordet.
– Värmekällan är viktig när man inreder utomhus eller i uterum. Bra alternativ är infravärmare och terrassvärmare. Eller den här populära gasolkaminen vars fläkt drivs av el.

EKO:- Stormarknads trädgårdsavdelning gör det enkelt för den som nu är på gång att ta sig an våren utomhus.
– Här finns allt till din utomhusmiljö, säger Tomas. Och samtidigt kan du känna dig säker på att hitta kvalitetsprodukter till stormarknadspris.

Missa inte några erbjudanden inför vårsäsongen – Bli medlem i vår kundklubb här

Som trendriktiga Hillerstorps funktionella utemöbler exempelvis.
– Trä- och rottingkänsla i praktiska material uppskattas av många. Särskilt när de är så snygga som de här, säger Tomas och slår sig ner i en byggbar rottingdivan omgiven av ett räcke i härdat glas som fungerar att sätta upp också för gör-det-självaren.

GRILLFANTAST. – Välkommen till oss här på EKO:- Stormarknad och kolla in vårt breda utbud av grillar. Också budgetvarianterna håller kvalitet för att hålla över tid, säger Tomas Hedvall på EKO:- Stormarknad i Örebro.

Men sittplatser och uterum i all ära. Sommarlivet handlar ju om så mycket mera.
– Tänk dig en egenlagad högrevsburgare på grillen, säger Tomas när han närmar sig EKO:- Stormarknads breda sortiment av märkesgrillar.

Allt för utomhuslivet på samma ställe

Tomas igen:
– Här finns grillar från värstingvarianten till picknickmodellen. Och till och med budgetgrillarna är märkesprodukter.

Dessutom presenteras på avdelningen flera nyheter.
– Den här muurikkan känns nästan som jag skulle kunna stå vid och laga mat till riktigt många gäster. Och dessutom vara barfota som man sett på tv, säger han och blinkar.

SÅ STORT UTVAL. Frösortimentet på EKO:- Stormarknad i Marieberg är gigantiskt.

Men ingen sommarsäsong ute utan trädgårdsväxter, sommarblommor och gärna också närodlat. Inte minst kryddväxter.
– Trädgård i kruka är ju ett begrepp idag. Blommor naturligtvis men du kan ju också odla midsommarpotatisen i en stilren kruka. Eller testa att pallodla med eller utan lock. Vårt frösortiment tror jag inte gör någon besviken.

Läs mer om våra säsongsprodukter här

Besviken blir man inte heller på de schyssta priserna på kvalitetsprodukterna gödsel och jord från Södra Århult.
– Det mesta för det efterlängtade livet på altan och balkong finns här. Successivt fyller vi också på med sommarplantor och perenner. Märkesprodukter till ett lågt pris är vårt signum. Och det gäller självklart också trädgårdsavdelning, avslutar Tomas Hedvall på EKO:- Stormarknad i Örebro.