EKO:- är ett eldorado för prismedvetna leksaksälskare

– Nallvin Vad tycker du är roligast här på EKO:-? Den stora mjuka nallen lägger huvudet på sned och ger sig själv en kram.
– Att krama alla barn, förklarar Joakim Hållberg, butikschef på EKO:- Stormarknad i Örebro. Varje lördag finns Nallvin här och bjuder på kramar och godisregn.

LÖRDAGSKALAS. Varje lördag träffar Nallvin kramsugna barn på EKO:- Stormarknads gigantiska leksaksavdelning i Örebro. Och så ordnar den mjuka, snälla björnen godisregn också.

Vi befinner oss på EKO:- Stormarknads enorma leksaksavdelning. En avdelning som är rumsindelad och som känns mer som flera leksaksbutiker än som en avdelning.
– Här är Disney-rummet, säger Joakim och visar oss in i rummet fyllt med kända figurer från Disney. Vi har gjort det enkelt att hitta det man söker. Titta här ska du se.

Besök vårat Leksaksland här.

Längst upp på rampen mot taket är allt tydligt uppmärkt: Marvel, Star Wars, Elsa och Anna från Frozen, Nalle Puh, Blixten Mcqueen från Cars med flera.
– Ja här finns alla Disneys kända figurer och i hyllorna där under hittar man enkelt leksakerna som hör till.

LÅGT PRIS. – Vi ligger alltid lägre i pris på leksakerna, säger Joakim Hållberg chef för EKO:- Stormarknad i Örebro. 20 % lägre än rekommenderat pris på Lego. Och på andra varumärken kan vi erbjuda riktig fina priser.

Joakim går vidare tvärs över mittgången och kliver in i Legoavdelningen, en av Sveriges mest välsorterade. Där står Nallvin fortfarande kvar. Nu tillsammans med ytterligare en Nallvin som lite nyfiket betraktar oss. Båda är alldeles tysta.
– Nallvin säger aldrig någonting, säger Joakim. Kanske är det just därför barnen älskar denna snälla björn. Och här i Legorummet brukar det på lördagarna vara både kramkalas och godisregn.

Joakim fortsätter:
– Har du förresten sett vårt godisland som ligger här framme?

GODISREGN. – Får vi lov att bjuda på lite godis på lördag?

Godisland? Vi fortsätter gå framåt längs med mittgången och passerar ytterligare rum med kvalitetsleksaker. Alla från kända varumärken som exempelvis Skrållan och Lundby, Sylvanian Familias, Pippi och My Little Pony.

Mitt emot ligger rummet med familjespel. Urvalet är riktigt bra för den som vågar lämna mobilen därhän och istället ägna sig åt stora trenden brädspel. Kända varumärken som bland annat Kärnan, Alga, Ravensburger, Jumbo och Tactic finns i hyllorna.
– EKO:- betyder ekonomisk. Det innebär att vi alltid håller ett lägre pris på märkesprodukter. På Lego exempelvis ligger vi alltid 20 % lägre än Legos rekommenderade priser.

Grejen med EKO:- är kombon lågt stormarknadspris och kvalitetsvaror

Vi har även bra priser på andra leksaker.
– Här har vi leksaker främst för mindre barn, säger Joakim när vi passerar ytterligare ett rum med leksaker på vår väg mot godislandet.

Denna gång glimtar varumärken från Junior Driver, Dickie Toys, Siku, Bruder och Viking Toys förbi. Joakim fortsätter:
– Vi tycker kvalitet är superviktigt och har därför valt att jobba med enbart svenska leverantörer som vi vet följer de regelverk som ska följas här i Sverige. Det känns tryggt.

Så når vi fram till rummet med godis. Det ligger precis efter hyllan med detaljerna som gör barnkalaset extra festligt.
– 180 sorters lösgodis är det, svarar en kvinnlig medarbetare som precis räknat alla boxarna med småbitar. Priset är oslagbart.

GODISLAND. 180 sorters lösviktsgodis och ett enormt sortiment av kvalitetsgodis finns på EKO:- Stormarknad i Örebro. Till oslagbara priser.

Därutöver finns allt i godisväg. Märkesvaror till lågpris också där.
– Här är den amerikanska avdelningen med godis och läsk. Har du förresten testat CocaCola Vanilla eller Fanta Peach? avslutar Joakim Hållberg på EKO:- Stormarknad i Örebro.

Läs mer om vårat Godisland här!