Middag snabbt – testa höstens sju bästa recept

Middag som blir klar på ett kick? Ja, tack! Här har vi samlat sju goda och enkla recept som är perfekta när maten behöver bli klar på mellan 20 och 35 minuter.

Foto: Shutterstock/IBL

På vardagar är det sällan tiden finns att laga den där maträtten som blir jättegod men som måste puttra långsamt på spisen i tre timmar. Då är det toppen med enkla och snabba maträtter som kräver precis lagom med ansträngning innan de är klara att serveras. Här har vi samlat sju olika middagstips så att både du som är vegetarian, tycker om fisk eller föredrar kött ska hitta något som passar dig. Gemensamt för recepten är att de tar mellan 20 och 35 minuter att laga och kommer från receptbanken på Coop.se. Där kan du bli inspirerad och söka efter mängder av recept inom olika kategorier, till exempel maträtter som passar barnfamiljen, festliga efterrätter, glutenfria rätter eller en krämig gratäng.

Klicka hem ingredienserna på nätet 
När du hittat ett recept som du vill laga kan du enkelt klicka hem ingredienserna i Coops nätbutik. Vill du att mathandlingen ska gå ännu enklare och snabbare ska du leta recept inom kategorin ”köpklara recept”. Där finns alla ingredienser till recepten i en digital inköpslista så att du direkt kan klicka hem de matvaror du behöver för att kunna maträtten. Genom att handla mat på nätet sparar du både tid och pengar. På sajten matspar.se kan du jämföra Coops produkter med andra matbutiker på nätet och se hur konkurrenskraftiga priserna är. När du handlar på Coop.se kan du välja om du vill hämta din matkasse i butik eller få den levererad hem till dörren, beroende på var i landet du bor. Att få middagen på bordet i höst blev precis lite enklare!

Sju snabba och enkla middagsrecept att testa i höst

1. Stroganoff med tofu

En vegetarisk twist på den klassiska rätten där falukorven bytts ut mot tofu. Tofu suger åt sig mycket smak, något som gör den perfekt i en stroganoff. Här hittar du receptet.

2. Barnens enkla ugnskyckling
Höstig ugnskyckling med äpple, bacon och curry. Den här rätten har potential att bli en favorit hos de yngsta i familjen. Här hittar du receptet. 

 

3. Sötpotatis- och kikärtsgryta med saffran
En värmande gryta är perfekt höstmat. Testa det här matiga, vegetariska receptet med sötpotatis, zucchini, lök och tomater. Serveras med len aioli. Här hittar du receptet.

4. Pasta med kantareller, spenat och färska örter
Kantareller är en riktig favorit på hösten. I det här receptet blandas skogens guld med färsk pasta, örter och grädde. Serveras med krispig bladspenat som bryter av mot det krämiga. Här hittar du receptet.

5. Cajunlax med rödkålsslaw och rostad sötpotatis
Smakrik lax, rostad sötpotatis och en krispig coleslaw med färgglad rödkål är en riktig vardagsvinnare. Den småheta cajunkryddan värmer gott när höstkvällarna blir kyligare. Här hittar du receptet.

6. Tortillapiroger med fredagskänsla
Fredagsfavoriten tacos på nytt sätt. Tortillabröd fylls med tacokryddad köttfärs och mättande bönor och tillagas i ugn. Klart för middagsmys på bara 20 minuter! Här hittar du receptet.

7. Pastagratäng med korv
Pasta med korv och ketchup är en klassisk och snabb vardagsrätt. I det här receptet serveras den i form av en försvinnande god gratängvariant där ketchupen är utbytt mot körsbärstomater. r hittar du receptet.

Tre fördelar med att handla din mat online på Coop.se

Konkurrenskraftiga priser. På sajten matspar.se kan du själv jämföra priserna på matvaror hos olika matbutiker och se hur mycket pengar du sparar genom att näthandla på Coop.se.

• Stort utbud. Välj bland tusentals varor och ett stort ekologiskt utbud.

• Hemleverans. I stora delar av landet kan du få dina varor levererade direkt till dörren. Du kan alltid hämta dina matkassar i butik.