6 smarta fördelar med att handla mat på nätet

Slipp långa kassaköer och att kånka på tunga matkassar. Handla dina matvaror i lugn och ro på nätet i stället. Här är sex fördelar med att klicka hem maten online.

Handla din mat på nätet så får du mer tid över till annat. Foto: Coop

Att handla på nätet blir allt mer populärt, men att handla mat via nätet är fortfarande en ganska ny trend. Många som upptäckt fördelarna med att klicka hem maten online pratar ofta om hur mycket tid de sparar. Tid som du kan använda precis hur du vill – kanske till att träna, leka med barnen, träffa en kompis eller googla inspirerande middagsrecept? Du som handlar din mat via Coop.se får alla fördelar som du som handlar i butik har – ett stort utbud att välja mellan, dagsfärska varor och du som är medlem får bonusgrundande poäng på dina inköp. Du som handlar via nätet får dessutom ännu fler fördelar, som att du inte behöver resa dig ur soffan för att klara av veckans storhandling.

Här listar vi sex vinster med att klicka hem maten på Coop.se.

1. Varorna som levereras är garanterat fräscha 

I butiken kan du själv välja ut vilka frukter och grönsaker som får följa med hem. När du handlar på nätet gör någon annan det urvalet åt dig. För att du ska vara säker på att lika fräscha varor som om du hade valt ut dem själv packas dina varor samma dag som de levereras till dig. Och du som handlar online får en färskvarugaranti som innebär alla varor som levereras ska vara superfräscha, annars får du pengarna tillbaka.

2. Det är enkelt

Surfa runt bland det stora utbudet och klicka hem varorna som du vill ha. När du har lagt din beställning i varukorgen och betalat så sköts resten åt dig. Beställer du innan klockan 23.59 levereras varorna dagen efter. I stora delar av landet kan du få dina matkassar levererade direkt till dörren på en tid som passar dig, eller så kan du plocka upp din matkasse i din närmaste butik. Du som beställer hemleverans får en leveransgaranti som innebär att om din leverans blir mer än 15 minuter försenad så bjuder Coop på fraktavgiften nästa gång du beställer.

3. Att handla mat på nätet är prisvärt

På Coop.se hittar du alltid massor av fräscha varor till samma låga priser som i butikskedjans stormarknader. Håll utkik efter veckans erbjudanden, ofta får du som handlar online erbjudande med lite extra bra priser. Och du som är medlem i Coop får poäng på alla dina köp. Är du nyfiken på hur Coop.se:s priser står sig i jämförelse med andra matbutiker på nätet kan du gå in på sajten Matspar.se och jämföra priserna på olika matvaror.

4. Du sparar tid

Foto: Shutterstock/IBL

Även om det kan vara härligt att strosa runt i matbutiken och spontanshoppa allt som ser gott ut är det inte alltid den tiden finns. I synnerhet inte på vardagar när middagen helst ska laga sig själv på nolltid. När du handlar på Coop.se kan du göra det varifrån som helst och närhelst det passar dig, oavsett om det är på bussen på väg hem från jobbet eller i soffan medan du slötittar på en serie.

5. Det är miljlövänligt

Du som handlar mat på nätet är inte bara snäll mot dig själv och din plånbok utan även mot miljön. Coop.se har ett stort och varierat utbud av ekologiska varor till bra priser även på nätet. En annan stor miljövinst är att ju fler som handlar på nätet, desto färre bilresor blir det till mataffären. Och bilarna som kör hem matkassarna som handlats på nätet rymmer många matkassar på samma gång, vilket också är bra för miljön.

6. Du får massvis med inspiration

Ibland behöver inspirationen i köket lite hjälp på traven. Därför har Coop.se tagit fram färdiga matkassar. De finns i fem olika varianter för två eller fyra personer. Välj mellan familjekassen, ekologiska kassen, laktosfria kassen, tredagarskassen och hälsokassen. Här får du alltid färska råvaror med kött och kyckling från svenska gårdar. Recepten är enkla och snabblagade. Det finns också en variant som kallas för smartkassen, där du själv bestämmer vilka recept du ska laga och köper enkelt alla ingredienser med ett enda klick. Du kan såklart komplettera din smartkasse med andra varor ur sortimentet.

Foto: Pressbild/Coop

Fakta: Handla mat online på Coop.se

• Nu får du som handlar din mat på Coop.se för första gången 150 kronor rabatt.

• Jämförbara priser. På sajten Matspar.se kan du själv jämföra priserna på matvaror hos olika matbutiker och se hur mycket pengar du sparar genom att näthandla på Coop.se.

• Stort utbud. Välj bland tusentals varor och ett stort ekologiskt utbud.

• Hemleverans. I stora delar av landet kan du få dina varor levererade direkt till dörren. Du kan alltid hämta dina matkassar i butik.

• Handla färdiga matkassar. Välj mellan familjekassen, tredagarskassen, ekologiska kassen, laktosfria kassen eller hälsokassen.

• Just nu har Coop en prova-på-rabatt på alla matkassar. Ange koden MATKASSE i kassan så får du 200 kronor rabatt.