Stora Stöten delikatesser mitt i världsarvet

Utanför nya Stora Coop i Falun vid gruvan visar termometern på minus sju grader. Luften är full av små lätta snöflingor. Inne i butiken är det varmt och en doft av saffran sprider sig.
– Vi har jobbat hårt och lyckats så bra med delikatessen, jag är så sjukt stolt över mig själv och mina medarbetare, ler den nöjda delikatessansvariga Linda Roberg. Hon står i charken i sina svarta arbetskläder, på namnskylten står texten ”Allt är möjligt”.

Stora Stöten delikatesser mitt i världsarvet

På våningen ovanför de italienska ostarna och charkuterierna stänger butikschefen Erik Nilsson dörren till sitt kontor. Han är på väg ner till butiken via lagret, han passerar en dataskärm. Den är full med olikfärgade staplar. Röd färg visar bemanningen i delikatessdisken. 07.00-21-00, varje dag.

– Vi lägger stor vikt vid vår fantastiska delikatessdisk, där finns alltid kunnig personal som erbjuder kunderna olika matförslag, tips och smakprover, berättar Erik Nilsson på väg ner i spiraltrappan.

Kundbemötande – Ofta kommer kunder fram till mig och berömmer personalen, här gör vi alltid det lilla extra och jag hoppas att fler kunder ska upptäcka det och hitta hit, säger butikschefen Erik Nilsson.

Spännande cateringmeny

Fasaden är målad i faluröd kulör och placerad bredvid gruvan. Butikschefen berättar:

– Vi har fått ett väldigt positivt mottagande av våra kunder och siktar på att ännu fler ska upptäcka vår fräscha butik, han fortsätter:

– En rätt på vår nya cateringmeny har vi döpt till Stora Stöten, den innehåller bara lokalproducerade delikatesser.

– Att ha en Stora Coop butik mitt i världsarvet måste synas inte bara på den dalatypiska färgen på byggnaden utan även på menyerna, tycker han.

Missa inget, följ oss på vår facebook

Även Linda är stolt över arbetet som hon och kollegorna gjort med delikatessen och nöjd med gensvaret från kunderna:

– Kundnöjdheten är oerhört viktigt för oss, berättar Linda.

Pinfärska cateringmenyer, hos Stora Coop Falun går det att få närproducerat, barnmeny eller vegetariskt alternativ.

Bredvid henne står kollegan Gustav Kårbro och bjuder på smakprov av en ny tryffelsalami.

– Alla dagar i veckan skulle jag välja den här tryffelsalamin, konstaterar Gustav som älskar allt med tryffel.

Linda Roberg lägger upp lunchlåda som för dagen innehåller köttgryta och rostade grönsaker.

Se aktuella erbjudanden på vår hemsida

Hemlagat med mycket kärlek och sås

Butikschefen är framme vid delidisken och tar upp en av de nytryckta cateringmenyer och berömmer sina medarbetare Linda och Gustav för de fint komponerade och supergoda rätterna. En äldre dam vinkar lätt åt personalen bakom disken.

– Jag skulle vilja ha en sån där räkbit, tack, säger en hon och pekar på räkbakelsen.

– Absolut, det fixar jag, svarar Linda Roberg.

– Den är så himla god, mycket räkor, inte torr och lagom med gott klet!

Miljöhjältar

Det är inte bara Stora Coop i Falun som försöker sitt bästa för att värna om miljön det finns en till miljöhjälte i Falun. Hon är en av alla Coops tre och en halv miljoner kunder i Sverige. Hon heter Anja Angelfeldt.

– Över 80 procent av Anjas inköp är hållbara varor, därför hyllade vi henne här i butiken. Vi gav henne diplom och matkassar fyllda med eko-vänliga varor som ett led i Coops hållbarhetsprofil, berättar Erik Nilsson.

– Det var så himla roligt att få uppmärksamma en kund på det viset, berättar han samtidigt som han sätter kurs mot till delikatessdisken.