Nu kan du besöka unika matbutikskonceptet i Gävle: ”Efterlängtade”

Vill du minska stressen kring dina matinköp? Då är du nog inte ensam.
Därför ska det unika konceptet på Coop Tullhuset hjälpa till att underlätta vardagen för alla Gävlebor.
– Det ska vara snabbt och enkelt att handla hos oss, säger butikschefen Jeanette Englund.

Butikschefen Jeanette Englund (till vänster) tillsammans med Coops vd Meta Persdotter.

På butiksgolvet råder en febril aktivitet. Tillsammans med sina anställda jobbar Jeanette Englund intensivt med att serva alla nyfikna kunder i Coop Tullhuset. Den nya konceptbutiken på Alderholmen, som är den första Coop öppnat i Gävle på ett tiotal år.

Trots all stress som hon utstått under sommaren – för att få butiken klar till öppningen – så spricker ansiktet då och då upp i ett stort leende. När butiken slog upp dörrarna den 18 september var det hennes första butiksöppning som chef.
– Man kan knappt fatta att vi har öppnat nu, det känns bara helt magiskt.

Och det är inte bara för Jeanette som Coop Tullhuset innebär en stor förändring. Det nya konceptet ska att underlätta för alla jäktade Gävlebor som har vägarna förbi. Butiken fokuserar extra mycket på kundbemötande: Snabbkassor, ett stort utbud av frukt, grönt och kött samt en ständigt närvarande personal är en stor del av det hela.

Jeanette och hennes anställda jobbade febrilt med att färdigställa butiken inför invigningen den 18 september.

Men den största nyheten ligger i Äta Nu-konceptet, där kunderna snabbt kan plocka upp frukosten eller lunchen “i farten”. Allt från sallader och nybakat bröd till sushi, matlådor och burek finns i utbudet.
– Det är väldigt många människor i rörelse här, och vi är den enda större matbutiken i området, så vi har varit väldigt efterlängtade. Här kan man komma in, plocka upp en maträtt och betala direkt. Sedan kan man sätta sig och äta med en fantastisk utsikt över vattnet, eller gå vidare, berättar Jeanette.
– För de som jobbar i närheten kommer vi nog att betyda mycket, eftersom det inte finns så många lunchrestauranger här.

De som istället vill storhandla på ett snabbt och smidigt sätt kan beställa varorna på nätet, och sedan hämta upp påsarna utanför butiken.
– Vårt mål är att underlätta vardagen så mycket som möjligt för våra kunder. Allt de behöver göra när de har beställt är att stanna till utanför, så kommer vi med maten, säger Jeanette innan hon rusar vidare över butiksgolvet.

En annan som har sett fram emot öppningen med spänd förväntan är Coops vd Meta Persdotter, som är i Gävle över dagen för att insupa atmosfären i nybygget.
– Att få öppna Coop Tullhuset var jättespännande på många sätt. Dels för att det har gått så lång tid sedan vi öppnade en ny butik i Gävle, men också för att det var min första butiksöppning som vd, säger hon.

Tullhuset blir en vidareutveckling av Coops koncept, som är i ständig utveckling. Sortimentet kommer att varieras beroende på om det är mitt i veckan, eller närmare helgen.
– Kunderna kommer att märka hur utbudet skiftar mer mot fest när helgen närmar sig. Vi kommer att krydda med lite roligare erbjudanden och produkter mot slutet av veckan.

Den 18 september slog så portarna till den efterlängtade butiken upp. Med tanke på den rådande pandemin skedde invigningen under festliga, men kontrollerade, former.
– Vi hade kövärdar på plats, som var duktiga på att se till så att det var lagom många i butiken samtidigt. Kunderna som var här fick ta del av fina premiärerbjudanden och en rad andra roligheter, berättar Meta.

Ännu fler kunder strömmar in i butiken samtidigt som Meta rör sig mellan hyllorna.
– Det märks att folk sett fram emot den nya butiken. Vi får positiva tillrop hela tiden, säger Meta och ler stort.

Läs mer om Coops utbud och Coops butiker här!

Advertisement