Coop har Gävleborgs billigaste matkasse – online-ansvariga Charlotta om undersökningen: ”Jobbat hårt för detta”

Coop har den billigaste matkassen i Gävleborg när man beställer online på Coop.se. Totalt skiljer det hela 131 kronor på jämförbara kassar mellan den dyraste matkassen i länet och Coop.se visar en undersökning från nätmat.se.
– Vi har jobbat hårt för att möta den ökade efterfrågan på online-varor och för att bibehålla samma höga kvalitet på varor och leveranser som tidigare.

Charlotta Wenner, online-ansvarig Coop Mitt, menar att hårt jobb och en generell kvalitetshöjning ligger bakom utmärkelsen.

Det säger Charlotta Wenner, online-ansvarig Coop Mitt, som dagligen servar online-handlande Coop-kunder i Gävleborgs län. Hon är inte överraskad av undersökningsresultatet där nätmat.se på uppdrag av Expressen jämfört åtta butikers priser i Gävleborgs län på matkassar inklusive hemleverans.
– När man handlar online på Coop.se erbjuder vi våra kunder stormarknadspriser. Vi lägger inte på några extra avgifter på priserna och vi har även konkurrenskraftiga avgifter för leveranser till kund. Det är så klart avgörande för att kunna ge våra kunder ett lika bra erbjudande online som i butik, säger Charlotta Wenner.

På Coop finns den billigaste matkassen i Gävleborg visar en nyligen genomförd undersökning. Charlotta Wenner, online-ansvarig Coop Mitt.

Nätmat.se har tagit fram priser på en matkasse tänkt för äldre konsumenter som vill handla online och få maten hemkörd. Kassens varuvärde ligger på runt 900 kronor.
– Vi har tittat på alla fullsortimentsbutiker i hela Sverige som är sökbara på nätet. Kedjorna är Mathem, Mat.se, Coop, Ica, Hemköp och Willys, säger Herman Jansson, tekniskt ansvarig på nätmat.se i Expressenartikeln.

I Gävleborgs län är det åtta stycken butiker som har jämförts i undersökningen, där den billigaste matkassen erhölls av Coop.se som kostade 908 kronor medan den dyraste matkassen kostade 1039 kronor, hela 131 kronor dyrare.

Läs mer om Coop Mitt, och hitta din lokala Coop-butik, här

Utöver det visar resultatet att Coop även är bäst på att leverera just de varor som nätmat.se efterfrågat. I Nätmats undersökning framgick nämligen hur många varor som saknades i den fiktiva beställningen. Endast en beställd vara saknades i sortimentet medan det fattades upp till fem stycken varor i de jämförda butikerna.
– Vårt mål är såklart alltid att leverera det kunden har beställt och vi jobbar mycket med att hålla vårt sortiment uppdaterat säger Charlotta Wenner och fortsätter.
– Kunden kan vid beställningen, på Coop.se, tillåta ersättningsvaror om det visar sig att en vara skulle vara tillfälligt slut i butiken. I det fallet vi får ersätta en vara gör vi det alltid med omsorg.

”Vi har jobbat hårt för att möta den tredubblade online-försäljningen vi haft på senaste tiden” säger Charlotta Wenner.

För att klara den ökade efterfrågan har Coop jobbat med omställning. Onlinepersonalen har utökats bland annat med matkunnig personal från andra avdelningar i butikerna.
– Vi plockar alltid de bästa varorna åt kunder som har beställt på Coop.se. Det innebär att vi alltid ser över vilket hållbarhetsdatum en vara har för att kunna erbjuda varor med långt hållbarhetsdatum, säger Charlotta Wenner och fortsätter.

Många veckohandlar på nätet och i den mån det går strävar vi efter att varorna ska hålla minst en vecka.

För att säkerställa kvaliteten sker regelbundna stickkontroller av de matkassar som ska levereras.
– För oss på Coop är hög kvalité en självklarhet och vi vill leverera bra matvaror till våra kunder, både i butik och online. Det innebär att vi dagligen arbetar med kontroll och uppföljning i alla led, säger Charlotta.

I Gävle har Coop butiker i Stora Coop Valbo, Coop Triangeln, Coop Krysset och Coop Eken, som alla erbjuder kunder att handla online. Det gör även Coop Sandviken.
För att hitta din närmaste Coop-butik som erbjuder onlinehandel och mer information kring hur man handlar online, besök Coop.se.

Advertisement

Advertisement