Coop har Dalarnas billigaste matkasse – online-chefen Therese om undersökningen: ”Jobbat hårt för detta”

Coop har den billigaste matkassen i Dalarna när man beställer online på Coop.se. Totalt skiljer det hela 139 kronor på jämförbara kassar mellan den dyraste matkassen i länet och Coop.se visar en undersökning från nätmat.se.
– Vi har jobbat hårt för att möta den ökade efterfrågan på online-varor och för att bibehålla samma höga kvalitet på varor och leveranser som tidigare.

Therese Räms, e-handelsansvarig på Stora Coop Norra Backa, menar att hårt jobb och en generell kvalitetshöjning ligger bakom utmärkelsen.

Det säger Therese Räms e-handelsansvarig på Stora Coop i Borlänge, en av de Coop-butiker i Dalarna som erbjuder kunder att kunna handla online. Hon är inte överraskad av undersökningsresultatet där nätmat.se på uppdrag av Expressen jämfört sju butikers priser i Dalarnas län på matkassar inklusive hemleverans.
– När man handlar online på Coop.se erbjuder vi våra kunder stormarknadspriser. Vi lägger inte på några extra avgifter på priserna och vi har även konkurrenskraftiga avgifter för leveranser till kund. Det är så klart avgörande för att kunna ge våra kunder ett lika bra erbjudande online som i butik, säger Therese Räms.

På Coop finns den billigaste matkassen i Dalarna visar en nyligen genomförd undersökning. Therese Räms är e-handelsansvarig på Stora Coop Norra Backa i Borlänge.

Nätmat.se har tagit fram priser på en matkasse tänkt för äldre konsumenter som vill handla online och få maten hemkörd. Kassens varuvärde ligger på runt 900 kronor.
– Vi har tittat på alla fullsortimentsbutiker i hela Sverige som är sökbara på nätet. Kedjorna är Mathem, Mat.se, Coop, Ica, Hemköp och Willys, säger Herman Jansson, tekniskt ansvarig på nätmat.se i Expressenartikeln.

I Dalarnas län är det sju stycken butiker som har jämförts i undersökningen, där den billigaste matkassen erhölls av Coop.se som kostade 913 kronor medan den dyraste matkassen kostade 1052,57 kronor, hela 139 kronor dyrare.

Läs mer om Coop Mitt, och hitta din lokala Coop-butik, här

Utöver det visar resultatet att Coop även är bäst på att leverera just de varor som nätmat.se efterfrågat. I Nätmats undersökning framgick nämligen hur många varor som saknades i den fiktiva beställningen. Endast en beställd vara saknades i sortimentet medan det fattades flera i de jämförda butikerna.
– Vårt mål är såklart alltid att leverera det kunden har beställt och vi jobbar mycket med att hålla vårt sortiment uppdaterat säger Therese Räms och fortsätter.
– Kunden kan vid beställningen, på Coop.se, tillåta ersättningsvaror om det visar sig att en vara skulle vara tillfälligt slut i butiken. I det fallet vi får ersätta en vara gör vi det alltid med omsorg.

”Vi har jobbat hårt för att möta den tredubblade online-försäljningen vi haft på senaste tiden” säger Therese Räms.

För att klara den ökade efterfrågan har Coop jobbat med omställning. Onlinepersonalen har utökats bland annat med matkunnig personal från andra avdelningar i butikerna.
– Vi plockar alltid de bästa varorna åt kunder som har beställt på Coop.se. Det innebär att vi alltid ser över vilket hållbarhetsdatum en vara har för att kunna erbjuda varor med långt hållbarhetsdatum, säger Therese och fortsätter.

Många veckohandlar på nätet och i den mån det går strävar vi efter att varorna ska hålla minst en vecka.

För att säkerställa kvaliteten sker regelbundna stickkontroller av de matkassar som ska levereras.
– För oss på Coop är hög kvalité en självklarhet och vi vill leverera bra matvaror till våra kunder, både i butik och online. Det innebär att vi dagligen arbetar med kontroll och uppföljning i alla led, säger Therese.

I Dalarnas län har Coop butiker i Borlänge, Ludvika och Falun som erbjuder kunder att handla online. För att hitta din närmaste Coop-butik som erbjuder onlinehandel och mer information kring hur man handlar online, besök Coop.se.

Advertisement

Advertisement