Så här får du ett inredningsförslag som passar dig

Äntligen dags att renovera. Men vilken djungel det är i valet av färger, tapeter, golv, kakel och klinker. – Jag följer trender och har koll på marknadens utbud, säger Anne Britt Näslund inredningsexpert på Colorama i Timrå. Och hjälper gärna till att hitta din personliga inredningsstil.

RENOVERA? Gillar du modernt-lantligt eller retro? Eller någon helt annan inredningsstil? Oavsett får du hjälp att förverkliga dina idéer hemma genom Coloramas inredningsexpert Anne Britt Näslund i Timrå. – Boka ett hembesök så lovar jag att ge dig ett förslag som passar just dig.

En del har det. En del har det inte. Förmågan att inreda och skapa stil hemma hos andra. Anne Britt har det verkligen. Hennes förmåga att ge inredningsförslag präglas både av intuition och ett skarpt kunnande i färg och form.
– Ett inredningsförslag brukar börja med att jag gör besök på plats hemma hos kunden, berättar Anne Britt. Under besöket tar jag in rubbet. Allt från dörrlister och handtag till ytskikt och möbler. Men också förstås vilken stil kunden vill ha, vilka färger man gillar och andra önskemål.

Besöken kan omfatta allt från att kunden vill ha idéer för endast något rum till hela hem som ska renoveras och stylas om.
– För mig är det viktigt att känna in kundens smak och hjälpa till att utveckla den genom de produkter jag jobbar med. Ytskikt ger rummen karaktär och i dessa val är det många kunder som uppskattar vägledning från mig.

Många kunder kommer hit efter att ha sett andra jobb jag gjort

Själv gillar Anne Britt alla inredningsstilar. Hon skrattar.
– Åh jag gillar så mycket och det kan göra det svårt för mig att välja inredning till mitt eget hem. Men i jobbet är den förmågan jättebra. Det gör det ju enkelt för mig att hitta rätt produkter oavsett om kundens smak är modernt-lantlig, retro, grafisk, klassisk, modern eller vad det nu kan vara.

Vill du inspireras mera? Följ oss på Facebook.

Anne Britt är utbildad inom färg och form genom Coloramas inredningsexpertutbildningar.
– Utbildningarna är en bra grund i designarbetet. Mitt stora inredningsintresse är glöden. Bläddrar mycket i inredningstidningar och inspireras också av bilder på Instagram och Pinterest.

Inredningstrenderna idag är många och de existerar parallellt.
– Just nu är målade matta väggar i en dovt blågrön ton inne. Rosa är också en stor inredningsfärg. Med lite kulör på väggen får du en ombonad känsla direkt.

Tapeter är också jättestort och allt fler tapetserar mönstrat på alla väggarna i ett rum numera.
– I katalogerna finns så många läckra stilar att välja mellan. Allt från stramt industriellt till riktigt bondromantiskt.

Läs mer om hur du kan inreda med tapeter här

Efter Anne Britts besök hemma hos kunden jobbar hon fram ett inredningsförslag. Det presenteras på bokad tid i Colorama- butiken.
– Då går vi igenom materialvalen. Jag tycker det är viktigt att visa hur snyggt det kan bli när ytskikt sätts ihop. Hur golvet jag föreslagit gifter sig med tapeten exempelvis. Eller hur väggfärgen funkar med klinkergolvet etc.

Ett hembesök med tillhörande inredningsförslag kostar från 595 kronor.
– Själv gillar jag att få se kundens hem i verkligheten. Se hur ljuset faller i rummen, helheten och vilka detaljer som finns. Det gör att jag kan använda alla mina sinnen när jag jobbar fram inredningsförslaget, avslutar Anne Britt Näslund, inredningsexpert på Colorama i Timrå.

Vill du boka en heminredningsexpert? Klicka HÄR.