Här är norskan som sätter färg på Timrå

Skabbig hall? Rörigt vardagsrum?
Inget inredningsprojekt är omöjligt för Anne Britt Näslund, inredningsdesigner Colorama i Timrå.
- Det bästa är när mitt förslag får tummen upp direkt.

Här är norskan som sätter färg på Timrå

Kreativiteten har alltid funnits hos norskan Anne Britt men när hon slutfört sin floristutbildning fick blommorna ge vika för ett annat intresse: inredning. Dessutom var dåvarande pojkvännen svensk.

– Jag träffade kärleken i Sverige och flyttade hit 2001, berättar hon.

Kort därefter började hon arbeta i Coloramabutiken i Timrå som affärsbiträde. Någon norsk brytning hörs det inte ett spår av och det skyller Anne Britt på sitt jobb.

–Jag fick lära mig att prata svenska eftersom ingen förstod vad jag sade, säger hon och skrattar.

Och när kunderna väl insåg att hon kom från grannlandet så ville de så gärna dela med sig av sina upplevelser av Norge att Anne Britt knappt fick tid till annat än att lyssna på norgehistorier.

– Det är ju såklart jättetrevligt men tyvärr har man inte alltid tid till det, säger hon.

Efter att ha gått en intensivkurs inom färglära kan hon numera också titulera sig inredningsdesigner.

Kunder som gått lite vilse i djungeln av alla inredningstrender och hemmafixarprogram i tv kan få hjälp att hitta rätt hemtrevnad för just dem. Antingen kommer de till butiken med en enkel ritning och så jobbar de fram ett förslag tillsamman utifrån den eller så bokar man in ett hembesök.

–Då åker jag hem till dem och tittar, pratar med kunden och sedan sätter jag ihop ett förslag, säger Anne Britt.

Hon lockas av utmaningen i att försöka pricka rätt.

– Det bästa som finns är när jag visar mitt förslag och jag får tummen upp direkt.

Och oftast brukar hennes förslag gå hem även om det ibland går på tvärs mot vad kunden tänkt sig i början.

–Självklart hittar vi en en gemensam lösning som kunden är nöjd med och samtidigt bibehåller den röda tråden i inredningsförslaget.

Läs mer: Så här bokar du ett hembesök med Anne Britt

Inget projekt är för litet eller för stort för Anne Britt och hon har skapat trivsel i såväl hallar som att totalt ha gjort om hela villor och lägenheter. Som inredningsdesigner gäller det att ständigt ha ett finger i luften för att känna av trender och en del av hennes jobb utförs i soffan i hemma i huset i Timrå.

– Det gäller att ha koll på alla dessa heminredningsprogram för det händer ofta att folk kommer in och vill ha det som i senaste avsnittet av Äntligen hemma till exempel.

Dessutom finns det en uppsjö av inspiration på nätet i olika forum som Instagram och Facebook.

Där kan man se att det vita som hängt med länge nu håller på att bytas ut mot lite mer färg. Det gillar Anne Britt som menar att vit faktiskt är en svår färg.

–Det behövs så mycket extra för att få till det där mysiga som kunderna är ute efter, säger hon.

Men svensken är än så länge relativt försiktig i sina val av kulörer och det är inte knalliga färger som åker upp på väggarna.

– Nu är det mycket dämpade toner och smutsiga pasteller som efterfrågas. I fjol var det mycket blått men nu är grönt på uppgång, säger hon.

Anne Britt trivs så otroligt bra med det hon gör att hon dessutom gärna drar på sig arbetskläderna när hon stängt butiken för dagen.

– Det bästa som finns är att komma hem, dra på sig målarbyxorna, sätta igång musik i lurarna och bara köra. Det är avkoppling det!

Läs mer: Det här kan Colorama i Timrå hjälpa till med

Tre tips vid renovering:

  1. Anlita en inredningsdesigner tidigt i renoveringsprocessen. Lättare att hitta en rödtråd och dom rätta materielen som underlättar dina val.
  2. Fundera på vad som är din/eran stil, och enas om en budget.
  3. Lita på magkänslan, då kommer du att trivas.