Kunderna köar för att få provköra Kias nya elbil – Intresset är gigantiskt

Kia har gjort stora framgångar med sina elektrifierade modeller. I slutet av december kommer nästa förväntade storsäljare, nya helt eldrivna Kia e-Niro med räckvidd upp till 455 km på en laddning el.

Nya Kia e-Niro lanseras vid årsskiftet hos Björkmans Bil.

Kia hade premiär för helt nya Kia e-Niro på bilsalongen i Paris i oktober och intresset är mycket stort i Sverige. Niro är Kias populära crossover och finns redan som hybrid och plug-in hybrid, men utökas nu med en helt eldriven version.
– Vi har kunder här varje dag som vill veta mer om nya e-Niro och boka provkörning, intresset är gigantiskt, säger Robert Martinsson som är försäljningschef för Björkmans Bil i Ludvika.
– När vi pratar med kunderna varför de vill provköra bilen är det främst räckvidden som skapat intresse, självklart i kombination med priset och att nya e-Niro är klassad som Klimatbonusbil, fortsätter Robert.

Att vara klassad som klimatbonusbil innebär att Kia e-Niro är på bonussidan av den nya fordonsskatten som infördes 1 juli. Då Kia Niro EV inte släpper ut någon koldioxid under körning är den berättigad den högsta bonusen på 60 000kr som betalas ut av Transportstyrelsen till kunden efter sex månader.

Nya Kia e-Niro kommer till Sverige med flera olika utrustningsnivåer där priset startar på 429 900kr, då är inte den statliga klimatbonusen medräknad. Standardutrustningen omfattar bland annat aktivt filövervakningssystem, adaptiv farthållare, trötthetsvarnare och autobroms med fotgängar- och cyklistskydd.

Ren elbil med räckvidd på upp till 455 kilometer på en laddning el!

Elmotor med 204hk
Premiären av Nya Kia e-Niro är förväntad i december 2018 och bilen kommer till Sverige med ett stort batteripaket på 64 kWh som ger en räckvidd på upp till 455 km enligt den nya gällande körcykeln WLTP. Ansluten till snabbladdare skall det ta endast 54 min att ladda 80% av batteriet.

Under huven hittar vi en elmotor som driver framhjulen med en toppeffekt på 204 hk med det maximala vridmomentet 395Nm. Vilket ger en acceleration 0-100km/h på snabba 7,8 sekunder.

Vill du anmäla dig för provkörning redan nu?
Boka en provkörning av nya Kia e-Niro här