Klassledande laddhybrider sätter rekordfart på Kias försäljning i Dalarna

2017 var ett nytt rekordår för Kia som lyfter varumärket till tredjeplatsen över de bästsäljande bilmärkena i Sverige. Enligt 2017 års försäljningsstatistik hade märket 6,1 procent av personbilsmarknaden och går därmed in som trea in i 2018.

Klassledande laddhybrider sätter rekordfart på Kias försäljning i Dalarna

Ser vi närmare på de första fem månaderna under 2018 ser vi att Kia har fortsatt öka försäljningen och i Dalarna har man befäst tredje platsen med hela 10,4% av marknaden.
– Fantastiskt att Kias resa i Dalarna fortsätter att blomstra, kommenterar Peter Storsnes som är platschef för Kia-återförsäljaren Björkmans Bil i Falun.

En stor del av framgången är Kias ökning på marknaden för laddhybrider. Miljö- och supermiljöbilmodellerna med hybrid- och plug-in-hybridteknik har tillsammans utgjort en fjärdedel av försäljningen i Dalarna under vårmånaderna.
–  Såklart är jag jätteglad att våra kunder är måna om miljön och tänker på körekonomin. Redan nu säljs var fjärde bil med en elmotor och det kommer garanterat att öka, fortsätter Peter.

Peter Storsnes levererar en Plug-in Hybrid till Säker Trafik i Dalarna.

Fler företag väljer hybrider

Optima Sportswagon Plug-In Hybrid med klassledande räckvidd på el, upp till 62 km, lanserades i september och när året sammanfattades, redan fyra månader senare, var Optima den tredje mest sålda Plug-In hybriden 2017. Tittar vi på det totala elbilssegmentet hittar vi Kia på tredje plats med 12,62% av marknaden, där crossovern Niro Hybrid drog mest framgångar och blev den tredje mest sålda hybriden helåret 2017.

Ökningen för laddhybrider har framförallt skett på marknaden för tjänstebilar, ett tydligt tecken på att företag tar allt större hänsyn till både hållbarhet och körekonomi. Att många har valt Kia beror säkerligen på dess 7 år långa nybilsgaranti som också inkluderar batterierna till hybriderna.
– Med en hybrid från Kia behöver man inte heller kompromissa med varken körglädje, trygghet och säkerhet, säger Stephan Ellefors som är VD för Kia återförsäljaren Björkmans Bil i Avesta, Borlänge, Falun, Ludvika och Västerås.

16 nya elektrifierade modeller – till år 2025

Under de närmaste åren kommer fler laddade modellnyheter från Kia. Målet är att lansera 16 elektrifierade bilmodeller – hybrid, el och bränslecell – till år 2025. Närmast i tur är helt nya elbilen Kia Niro EV som kommer lanseras under vintern 2018.

Nya Niro EV bygger på Kias kommande generation av helelektriska drivlinor och kommer ha en räckvidd på mer än 450 km på en laddning. Uppgifterna är dock preliminära och beräknade enligt den nya tuffare körcykeln, WLTP.

Kia kan man hitta på flera orter i Dalarna där Björkmans Bil står för anläggningarna i Avesta, Borlänge, Falun och Ludvika. Dessutom finns Björkmans Bil i Västerås där man öppnade Sveriges modernaste Kia-anläggning på populära handelsområdet Erikslund.

Intresserad av en Kia? Se vilka modeller som finns nära dig.