Helt nya Kia Ceed har kommit till Dalarna!

"Kommer helt klart att slåss om förstaplatsen i C-segmentet"

Helt nya Kia Ceed har kommit till Dalarna!

En av Sveriges populäraste bilmodeller kommer nu med en helt ny generation. Nya Kia Ceed har anlänt till Kia-handlarna i Dalarna och nu förväntas rusning till bilhallarna. – intresset har varit stort och redan nu har många nuvarande Ceed-ägare visat intresse att byta säger René Gustafsson som är försäljningschef för Kia-återförsäljaren Björkmans Bil i Avesta.

Kia Ceed blev populär i Sverige redan 2006 när den hade Europapremiär, men när nästa generation kom 2012 klättrade den ännu högre på försäljningslistorna och har sedan dess varit med på topplistan över de mest sålda bilmodellerna i Sverige.

Kia Ceed är vår mest sålda bil och intresset kring lanseringen av den nya modellen är väldigt stor.

Kias storsäljare har alltid varit en favorit för privatkunderna och i Dalarna är Kia Ceed faktiskt den näst mest sålda bilmodellen till privatpersoner de senaste tre åren i det storsäljande C-segmentet, eller ”Golfklassen” som det ofta kallas i folkmun. Kia Ceed har hela 11,47% av marknaden men den siffran kan stiga menar René – nu när nya Ceed är här tror jag populariteten kommer fortsätta öka. Kia har fått fram en klockren produkt som är välutrustad från start med Kias 7 års nybilsgaranti vilket gör att den sticker ut i segmentet.

Lanseringen av nya Kia Ceed sker i höst i samband när kombivarianten anländer till Sverige, men redan nu finns halvkombin tillgänglig för visning och försäljning i bilhallarna. Introduktionspriset ligger på 179 900 kronor och då ingår en 1,0-liters bensinmotor på 120 hästkrafter. I utrustningsväg ingår väldigt mycket redan från start, bland annat ingår Parkeringssensorer bak, Backkamera, 7” pekskärm med Apple CarPlay™ samt värme i ratten. Gällande säkerheten så ingår flera moderna hjälpsystem så som Kollisionsvarning och Autobroms, dessutom finns andra tekniska finesser som helljusassistans, trötthetsvarning och filhållningsassistans som oftast brukar ingå i betydligt dyrare bilar.

Designen och utseendet har utvecklats och nya Kia Ceed har ett formspråk som faktiskt har hämtats från Kias nya sportsedan Kia Stinger – Kia Ceed är vår mest sålda bil och intresset kring lanseringen av den nya modellen är väldigt stor. Så det är klart att vi är supernöjda med designen av bilen. Kia Ceed kommer helt klart att slåss om förstaplatsen i C-segmentet och vem vet om något år kanske vi kallar segmentet ”Ceedklassen” säger Stephan Ellefors som är VD för Kia återförsäljaren Björkmans Bil i Avesta, Borlänge, Falun, Ludvika och Västerås.

Kia kan man hitta på flera orter i Dalarna där Björkmans Bil står för anläggningarna i Avesta, Borlänge, Falun och Ludvika. Dessutom finns Björkmans Bil i Västerås där man öppnade Sveriges modernaste Kia-anläggning på populära handelsområdet Erikslund.

Intresserad av nya Ceed? Klicka här för att se vilka bilar som finns nära dig.

*Källa Transportstyrelsen, Trafikregistret