Mildhybrider och uppdaterade säkerhetssystem. ”Kias småbilar Picanto, Rio och Stonic är nu ännu bättre” säger Johan Björkman på Björkmans Bil i Erikslund

Björkmans Bil presenterade helt nyligen de populära uppdaterade modellerna Kia Picanto, Kia Rio och Kia Stonic, med ett helt nytt säkerhetstänk hämtat från Kias större bilmodeller. Dessutom finns nu Rio och Stonic också som mildhybrider.

De nya säkerhetssystemen i Kia Picanto, Rio och Stonic är avancerade i sin förmåga att assistera föraren i en kritisk situation och dessutom kan du få Rio och Stonic som mildhybrider.

Uppdateringarna på Kias populära småbilar handlar både om ett ökat fokus på säkerhet, där tekniken assisterar föraren i en kritisk situation, och på en reducering av bilarnas utsläpp av Co2.
– Säkerhetsmässigt är bilarna numera utrustade med en avancerad autobroms med skydd också för fotgängare och – på vissa modeller – cyklister, säger Johan på Björkmans Bil i Erikslund och fortsätter:

– Kliver exempelvis en fotgängare överraskande ut mitt fram bilen, bromsar bilen blixtsnabbt. Ett hjälpmedel som självklart ger en trygghet i all bilkörning och inte minst i stadstrafik.

Förutom autobromsen har också Picanto, Rio och Stonic försetts med ett filövervakningssystem som både varnar och assisterar om bilen skulle gå utanför markeringarna på vägbanan.
– Filhållningsassistenten varnar föraren om bilen inte befinner sig på rätt avstånd mellan vägbanans streckade linjer och filkörningssystemet ”tar tag i ratten” och styr över bilen till rätt läge igen. Tillsammans med autobromsen är småbilarnas säkerhetssystem därmed fullt jämförbart med de större bilarnas teknik, vilket inte hör till vanligheterna.

”Tryggt med 7-års nybilsgaranti”

Invändigt har tekniken i bilarna uppdaterats. Med stora pekskärmar som ansluts trådlöst till Android Auto och Apple Car Play går det att vara uppkopplad på ett säkert sätt när man kör.
– Via Kias app UVO Connect kan du bland annat se realtidsinformation om din bil, planera navigationen i förväg samt kunna låsa/låsa upp dörrarna helt fjärrstyrt via appen. Kia satsar stort på tekniken och fler funktioner kommer inom kort.

Är du intresserad av Privatleasing? Klicka här för att se hela vårt utbud. 

Men den stora nyheten under hösten är att Kia Rio och Kia Stonic nu även finns som mildhybrider. En teknik där bilen är försedd med ett större batteri som laddas under tiden bilen körs och sänker bränsleförbrukningen framförallt vid uppstart.
– Under bagageutrymmet på mildhybridvarianterna ligger ett 48 volts batteri som hjälper bensinmotorn. Resultatet bli ett minskat utsläpp av koldioxid samt lägre förbrukning, vilket ligger helt i linje med Kias ambition. Kia satsar stort på den nya eltekniken och hittills under 2020 är ungefär 70 procent av alla nya bilar från Kia i Sverige elektrifierade.

Kias miljöengagemang är inget nytt och Johan på Björkmans Bil delar värderingarna som gjort att Kia sedan lång tid ligger i framkant och därmed drivit på den elektrifierade utvecklingen i bilbranschen.
– Mildhybridtekniken är ny på småbilarna men är sedan tidigare väl beprövade på större modeller.
Kia är dessutom det märke som levererat näst flest laddbara bilar under 2020 och det märks även hos oss i Erikslund då vi får väldigt mycket förfrågningar på elektrifierade bilar.

Vill du ha en ny Kia med snabb leverans? Klicka här för att se hela Björkmans Bils lager.

Samtliga tre – Picanto, Rio och Stonic har utseendemässigt fått en uppdatering i designen med snygga detaljer som ytterligare framhäver bilarnas olika karaktär.
– Picanto är överraskande rymlig för en bil i den storleksklassen. Rio och Stonic är lite sportigare i designen och är klassen större än Picanto. De har även mer motorkraft för snabba och säkra omkörningar. Kia Stonic har dessutom ett högre insteg då det är en crossover och är den populäraste och mest sålda av de tre. Vill kunderna provköra är det bara att komma in till oss, vi hjälper våra kunder precis som vanligt. Dock på lite längre distans än tidigare och tar inte i hand, avslutar Johan på Björkmans Bil i Erikslund.

Snabbfakta om elektrifierade bilar:

 • 100% Elbil
  • Drivs helt på el, Kia har två modeller, e-Niro och e-Soul med en räckvidd upp till 45 mil enligt WLTP.
 • Plug-in Hybrid (laddhybrid)
  • Bilar som du kan ladda med en extern laddkabel. Drivs av en elmotor och en bensinmotor. Kia har flera laddhybrider i programmet, med en räckvidd på el upp till ca 53 km enligt WLTP.
 • Hybrid
  • Batteriet laddas under tiden du kör. Går inte att ladda med kabel och drivs av en elmotor och en bensinmotor i kombination.
 • Mildhybrid
  • Har ett 48 volts batteri som laddas vid körning. Batteriet stöttar bensinmotor och avlastar främst när du startar bilen.