Därför väljer allt fler att privatleasa en laddhybrid – Martin på Björkmans Bil i Erikslund : ”En succé”

Under de senaste åren har privatleasing varit ett hett alternativ när många skall byta bil, och trenden har aldrig varit starkare. I juni 2020 var nästan hälften av alla sålda bilar till privatpersoner i Sverige privatleasingbilar.
– Att välja en privatleasing är ett enkelt och tryggt val och kanske är det alternativet det enklaste sättet att äga bil idag, säger Martin Schemat, säljare på Björkmans Bil Kia Erikslund i Västerås, frågande.

Martin Schemat, säljare på Björkmans bil i Erikslund, berättar att kunder kommer in dagligen för att beställa en Kia privatleasing.

Säljare Martin Schemat på Björkmans Bil Erikslund i Västerås, som är återförsäljare för Kia, har sett en stark utveckling för bilmärket i fråga då Kia blivit Sveriges tredje största bilmärke – för tredje året i rad, inte minst tack vare förmånliga erbjudanden gällande privatleasing.
– Privatleasing fungerar likt ett mobilabonnemang. Du betalar endast en månadsavgift där, förutom bilen, även service, garanti och vägassistans ingår. Och du betalar ingen kontantinsats, vilket gör att du kan använda dina pengar till andra saker, säger Martin Schemat.

Juni var en stark månad gällande privatleasing, men intresset för laddbara bilar har också ökat. 26 procent av alla nya bilar som såldes till privatpersoner i juni var en plug-in hybrid eller elbil, och intresset för att privatleasa en laddhybrid har enligt Björkmans Bil aldrig varit större.
– Vi är exklusiva återförsäljare av Kia och under våren och sommaren har vi haft otroliga privatleasingkampanjer på Kias laddhybrider. Kunder kommer in till oss dagligen för att beställa en Kia privatleasing, vilket känns fantastisk kul, berättar Martin Schemat.

När du privatleasar en laddhybrid från Kia får du inte bara en låg månadskostnad, du får en betydligt mindre bränslekostnad och betalar endast 360 kr i skatt.

Många har historiskt sett valt att privatleasa småbilar för att få en låg månadskostnad, men Kia har valt att storsatsa på deras plug-in hybrider, eller laddhybrider som de också kallas.
– Just nu kan du privatleasa en laddhybrid från Kia för endast 2995 kronor i månaden och då ingår service, assistans, garanti och automatisk växellåda. Med på köpet får du den moderna eltekniken som har en räckvidd upp till cirka 50 kilometer på el. Det gör att du kan köra den vardagliga körningen på el, vilket i längden ger dig ett billigt bilkörande, säger Martin Schemat.

Vill du också privatleasa en laddhybrid från Kia? Klicka här

Via Kia Privatleasing får du tre års problemfritt bilägande i en helt ny Kia, utan att behöva lägga kontantinsats där både service, nybilsgaranti och vägassistans ingår i månadskostnaden.

Kia har flera plug-in hybrider i sitt modellprogram, men de populäraste är crossovern Kia Niro, familjebilen Kia Ceed SW och den större kombin Kia Optima SW. Dessa bilar är populära bland tjänstebilsförare, men under senaste året har många privatpersoner gått över till att köra på el.
– Många tror att elektrifierade bilar innebär ett dyrare bilägande än att köra en bil som drivs med diesel eller bensin. Men så behöver det inte alls vara och väljer du att privatleasa en laddhybrid från Kia så är den generellt billigare eller åtminstone likvärdig än vilken bensin- eller dieselbil på marknaden som helst, när man räknar den totala månadskostnaden, säger Martin Schemat på Björkmans Bil Kia Erikslund i Västerås, och fortsätter.
– De senaste årens skatteändringar och införandet av klimatbonus har gjort att det är dags att verkligen titta på de eldrivna bilarna och räkna på den totala ägandekostnaden. Det viktiga är ju hur mycket bilen kommer att kosta dig varje månad.

Vill du veta mer om Kia privatleasing? Klicka här

Björkmans Bil har sänkt priset på Kias populära plug-in hybrider, vilket ger kunderna låga pendlingskostnader, lägre skatt och en tyst körupplevelse på el.

Och när man gör den kalkylen är det många kunder som har överraskats av den totala driftkostnaden mellan en privatleasingbil med bensin- eller dieselmotor för 2000 kronor i jämförelse med en laddhybrid från Kia. Bränsle för ett 1500 mils körning per år kostar mycket pengar och det är kanske inget du brukar ta med som en bilkostnad, men det påverkar din månadskostnad. Bensin kostar cirka 8 kronor per mil, vilket kan jämföras med el som kostar ungefär 3 kronor per mil.

Dessutom påverkar de nya skattereglerna ägandekostnaden. Alltså om du får betala en miljöskatt eller om du får klimatbonus från staten.
– Skatten på en fossil bränslebil hamnar vanligtvis på mellan 6000 och 12000 kronor om året, självklart beroende på vilket märke och modell. För en elbil eller plug-in hybrid är årsskatten endast 360 kr. Dessutom får du som väljer att köpa en ny laddhybrid eller elbil en klimatbonus upp till 60 000 kronor som utbetalas av Transportstyrelsen. Väljer du istället att privatleasa en laddbar bil får du en lägre månadskostnad då klimatbonusen dras av på bilens pris redan från start, förklarar Martin Schemat.

Här kan du läsa mer Björkmans Bil i Erikslund och dess aktuella kampanjer och erbjudanden 

Faktaruta – Vad är en laddhybrid?

Laddhybrider brukar också kallas plug-in hybrid och drivs av både en elmotor och en bensinmotor. Laddhybriden kan du ladda på samma sätt som en elbil och du kommer upp till ca 50 km på el. Men tack vare bensinmotorn behöver du inte bekymra sig om bilens räckvidd. När batteriet börjar ta slut tar bensinmotorn över och laddhybriden får du samma räckvidd som en vanlig bensinbil, men med en lägre förbrukning då elmotorn hjälper till.