Bäst i test – Kia Ceed SW

På en vikande bilmarknad går Kia mot trenden. Även hos Kia Dalarna och Björkmans Bil går försäljningen av Kia otroligt bra. En storsäljare är Kia Ceed SW som blivit testvinnare i Teknikens Värld.
Säljaren Patrik Holmlund på Björkmans Bil i Ludvika

Säljaren Patrik Holmlund på Björkmans Bil i Ludvika

Sedan december 2017 är Björkmans Bil i Dalarna exklusiva Kia-återförsäljare. En hel del förknippar bilhandlaren med att de tidigare haft bilmärken som Saab och Opel, som de numera endast är auktoriserad serviceverkstad för. Säljaren Patrik Holmlund på Björkmans Bil i Ludvika ser stora fördelar med att idag ha fullt fokus på Kia.

— Kia har ett av Sveriges bredaste modellprogram och har bilar för alla behov. Det märks tydligt då Kia har blivit Sveriges tredje största bilmärke 2017 och 2018. Vi har genom åren sålt flera andra bilmärken och vi inser att Kia är fantastiskt populärt hos våra kunder, dessutom med 7 års nybilsgaranti? Det är otroligt svårslaget, säger Patrik.

En bakgrund till att Kia kunnat vässat sina senaste modeller handlar om de rekryteringar som de har gjort framhåller Patrik. En designchef har hämtats från Audi och en utvecklingschef kommer från BMW.

Säljaren Patrik Holmlund på Björkmans Bil i Ludvika
Säljaren Patrik Holmlund på Björkmans Bil i Ludvika

Vinnare i tester
— Dagens Kia är mer personliga och sportiga i sitt uttryck. De sticker ut på ett helt annat sätt idag jämfört med hur det såg ut för 15 år sedan. Om vi dessutom ser till Kia Ceed så är den med och skapar en ny standard. I klassificering av bilmodeller kallas det C-klassen och tidigare ofta benämnt Golf-klassen i dagligt tal. Nu hör jag faktiskt fler och fler kalla det Ceed-klassen, det är Kia Ceed som andra bilar jämför sig med. Därför känns det fantastiskt glädjande att Kia Ceed SW blev testvinnare i Teknikens Världs stora test mellan tolv olika kombibilar.

I kombitestet hos Teknikens Värld, nr 12 2019, skriver de att: ”Kia är på krigsstigen – de har gått från klarhet till klarhet och är nu riktmärke i klassen. Det finns fortfarande områden där man kan bli bättre, men lägstanivån har blivit väldigt hög. Dessutom till bäst priser och Kia Ceed vinner sin andra testseger på kort tid. Starkt!”

— Ett av områdena som Kia Ceed excellerar på är bromsprestanda där bilen från 100km/h stannar efter 34,1 meter. De lyfter även fram bland annat enkel och smidig förarmiljö, bra köregenskaper och bra backkamera. Plus att det är klart bäst valuta för pengarna i klassen, säger Patrik Holmlund.

Spännande rykten
Till hösten kommer Kia Ceed i en ny karrostyp då Kias nya Crossover XCeed lanseras. Dessutom ryktas Kia Ceed komma som en elhybrid, vilket är i linje med Kias satsning på nya drivmedel.

— Kia har alltid legat i framkant vad gäller nya motorer och ny teknik. Vi ser att många som köper sin första bil tittar på en Kia, nu gäller det bara att få fler som varit trogna andra märken att provköra en Kia. Då kommer de också att se fördelarna, säger Patrik.

Under första halvåret 2019 har bilbranschen i stort minskat med 4,2 procent. Under samma period har försäljningen av Kia ökat med 14,2 procent. I Dalarna är siffrorna ännu starkare.

— I Sverige har Kia en marknadsandel på 7,2 procent, här i Dalarna ligger vår marknadsandel över 10 procent på alla orter. I hela Dalarna har Kia-försäljningen ökat med cirka 20 procent jämfört med förra året.

Vad är det som gjort att ni har lyckats så bra?
— Vi är ett starkt team, som brinner för Kia och gemensamt har vi över 50 års erfarenhet inom bilförsäljning. Sedan har Kia den unika sjuåriga garantin och numera även sju års vägassistans vilket är en stor trygghet för kunderna. Sedan tror jag att vår filosofi vad gäller bilförsäljning varit framgångsrik.
Vi fokuserar på att hjälpa kunderna och att ge de råd vilken modell som passar just dem. Många kunder är väldigt pålästa när de kommer in till bilhallen idag, så därför har den rådgivande rollen blivit allt viktigare. De som kommer till oss vet redan att Kia är en bra bil, vår uppgift är att hitta rätt bilmodell som passar kundens behov.
När kunderna provkör våra bilar så brukar alltid beslutet också gå mycket snabbare. Så varmt välkommen in till oss till Kia i Dalarna, säger Säljaren Patrik Holmlund avslutningsvis.

Klicka här för att se alla bilar Björkmans Bil har i lager

Björkmans Bil Ludvika
Auktoriserad återförsäljare av KIA
Auktoriserad verkstad för:
Kia, Opel, Saab, Peugeot, Meca