Björkmans Bil i Ludvika om fördelarna med att välja elbil: ”Utvecklingen kring elbilar och laddhybrider går fantastiskt fort”

Med allt längre räckvidder på el och en generös klimatbonus har det aldrig varit enklare att köpa en elbil eller Plug-In Hybrid. Christer Hurtig, säljare på Björkmans Bil berättar om fördelarna med att välja en laddbar bil, och om höstens stora nyhet Kia EV6.

Christer Hurtig, säljare på Björkmans Bil i Ludvika.

– Utvecklingen kring elbilar och laddhybrider går fantastiskt fort. De renodlade elbilarna har idag så pass lång räckvidd, ofta på uppemot 50 mil, att de är ett bra val för de allra flesta förare oavsett vilka behov eller krav man har. Ute på vägarna finns dessutom ett väl utbyggt nät av laddstationer som utökas varje dag, och genom att köpa till en laddbox kan bilen i lugn och ro ladda hemma under natten.

Christer Hurtig, säljare på Björkmans Bil, konstaterar att marknaden för laddbara bilar har fått ett enormt uppsving det senaste året – tack vare den snabba teknikutvecklingen, de ekonomiska fördelarna och den viktiga klimataspekten.

Båda alternativen är perfekta och billiga i drift vid vardagskörning

Privatleasa en Plug-In Hybrid hos Björkmans Bil från 2.995 kr/mån

– Bilarnas låga koldioxidutsläpp är inte bara ett bättre val för miljön, utan innebär också en årsskatt på endast 360 kronor och en klimatbonus på upp till 70 000 kronor som utbetalas till kunden från Transportstyrelsen efter cirka sex månader. Jämfört med tidigare har dagens elbilar och laddhybrider också sjunkit ordentligt i pris, då tekniken har utvecklats och efterfrågan stigit, och att man sedan årsskiftet har möjlighet att få tillbaka 50 procent av kostnaden för heminstallation av laddboxar gör det till en ännu förmånligare investering.

För den som är intresserad av en laddbar bil finns det en del aspekter att ha i åtanke, inte minst vad gäller skillnaderna mellan en renodlad elbil och en Plugin-Hybrid.

Se alla Plug-In Hybrider i lager hos Björkmans Bil

– Till skillnad från elbilen, som drivs enbart av el, har laddhybriden två motorer – en som drivs av el samt en som drivs av bensin. När elen tar slut hoppar bensinmotorn in och tar över driften i kombination med elmotorn, vilket ger en lägre förbrukning än en konventionell bensinbil. Båda alternativen är perfekta och billiga i drift vid vardagskörning, då man kör helt på el, och för längre resor har modellerna olika fördelar. Med en elbil kan du behöva planera var du skall äta lunch så att du kan ladda bilen samtidigt, men du kan å andra sidan köra hela sträckan på el vilket är bra för både plånboken och miljön. Med laddhybriden kan du köra på som en vanlig bensindriven bil, även om du inte kan köra hela sträckan på el, men bilen går istället in i hybridläge vilket sänker förbrukningen.

Läs mer om Nya Kia EV6

Björkmans Bil är exklusiv Kia-återförsäljare och erbjuder hela Kias utbud av laddbara bilar, bestående av två rena elbilar och fyra Plugin-Hybrider. Till hösten kommer också nästa stora elbilsnyhet Kia EV6, berättar Christer.

– EV6 blir något utöver det vanliga, en sportig crossover med fantastisk prestanda och en räckvidd upp till 51 mil på el. Det är Kias första elbil som kan fås med fyrhjulsdrift, och även den första elbilen från Kia som har en helt platt bottenplatta som är specialdesignad för just elbilar. Det ger helt nya förutsättningar för modern och avancerad teknik samt generösa utrymmen i bilen, vilket resulterat i att vi på Björkmans Bil redan har beställda bilar utan att kunderna varken sett eller provkört bilen. Laddbara bilar är ett segment som Kia satsar oerhört mycket på, och många fler spännande nyheter är att vänta framöver.