Nu finns höstens stora elbilsnyhet Kia EV6 att provköra hos Björkmans Bil: ”Många har sett fram emot den här lanseringen”

Fyrhjulsdrift, ultrasnabb laddning, en räckvidd på upp till 528 kilometer och en dragkapacitet på 1600 kg. Nya Kia EV6, som nu finns inne hos Björkmans Bil, är en av årets mest spännande elbilsnyheter.
– Det här är inte bara Kias första fyrhjulsdrivna elbil, utan också deras första helt dedikerade elbil, säger Christer Hurtig, säljare på Björkmans Bil i Ludvika.

Christer Hurtig, säljare på Björkmans Bil i Ludvika.

Kia har sedan tidigare två populära elbilsmodeller, e-Niro och e-Soul, som i grunden är bensinbilar som blivit omdesignade till elbilar. Kia EV6 är byggd på en helt ny plattform som är speciellt utvecklad för elbilar, vilket skapar helt nya förutsättningar. Många har sett fram emot den här lanseringen så det är extra spännande att nu kunna presentera bilen för våra kunder.

När Kias nya elbil nu släppts på marknaden sker det med det allra senaste inom teknisk innovation, konstaterar Christer. En nyhet är den exceptionellt snabba laddningstiden, som möjliggörs av bilens 800-voltsteknik.

– Med en snabbladdare kan du ladda batteriet från 10 till 80 procent på så lite som 18 minuter, vilket är unikt. Men även med en vanlig laddbox tar det inte mer än sju timmar att nå full laddning, vilket ger en total räckvidd på upp till 528 kilometer enligt WLTP. Så det är bara att sätta bilen på laddning i sin laddbox hemma över natten, så är bilen fulladdad och klar när du skall köra på morgonen.

Privatleasa din Kia EV6 från 4 695 kr/mån

Det är inte bara laddningen som går snabbt med Kias nya elbil. Kia EV6 med fyrhjulsdrift gör 0-100km/h på 5,2 sekunder och toppmodellen Kia EV6 GT gör 0-100km/h på endast 3,5 sekunder, något som bäddar för en körupplevelse utöver det vanliga.

– Den är rolig och rapp att köra, samtidigt som den är väldigt kraftfull, säger Christer. Ett exempel på det är den imponerande dragkapaciteten på 1600 kg, som inte kan matchas av särskilt många modeller på marknaden.

Även när det kommer till designen står Kias nya elbilsmodell ut i konkurrensen, fortsätter Christer.

– Kia EV6 är en otroligt snygg crossover med ett väldigt sportigt utseende. Bilen har en bred front och ett lite högre insteg som gör att man kommer upp en bit och får en bra överblick, vilket uppskattas av många kunder. Tack vare att den har kort överhäng både bak och fram får man gott om benutrymme i baksätet. Bagageutrymmet är också generöst, och under motorhuven finns extra lastutrymme i form av en så kallad frunk där du till exempel kan förvara laddkabeln. En annan trevlig detalj är att interiören, som är av oerhört hög kvalitet, är gjord i veganläder tillverkat av återvunna PET-flaskor.

Vilken EV6 vill du ha? Se alla 4 modeller här

Med klimatbonus och ett lågt förmånsvärde är Kia EV6 perfekt för den som ska välja tjänstebil, men på Björkmans Bil räknar man med att modellen kommer att bli populär bland alla typer av kunder.

– Det är en fantastiskt komplett elbil som täcker in det mesta som folk efterfrågar, säger Christer.

Dessutom tillkommer tekniska finesser som relaxstolar och en V2L-funktion, som gör EV6 till en mobil powerbank att använda till andra elektriska apparater eller till och med förse grannens elbil med ström. Med det avancerade säkerhetssystemet kan bilen själv styra, bromsa och visa döda vinkeln i displayen, och som vanligt ingår Kias 7-åriga nybilsgaranti, som upp till 15 000 mil även gäller batterierna, så att du alltid kör tryggt och säkert på vägarna.

Läs mer om nya Kia EV6 här