Helt nya Kia Sorento finns nu hos Björkmans Bil i Borlänge: ”En 7-sitsig suv med fyrhjulsdrift, hög dragvikt och som blir laddbar inom kort”

Nya Kia Sorento är en välutrustad suv med mycket utrymme och hög säkerhet plus en dragkapacitet utöver det vanliga. Bilens designspråk är modernt och offensivt med markerade linjer och en elegans som inger känslan av gjuten i ett stycke. Den här bilen sticker ut på flera sätt.

Helt nya Kia Sorento finns nu hos Björkmans Bil i Borlänge: ”En 7-sitsig suv med fyrhjulsdrift, hög dragvikt och som blir laddbar inom kort”

– Nya Kia Sorento har varit efterfrågad och nu är den här. En snygg, stark suv som vi tror kommer bli väldigt uppskattad av våra kunder i Borlänge, säger Lars-Göran Westman, Bilsäljare på Björkmans Bil och fortsätter:
– Körkänslan och komforten är wow! Bilen är tryggt stor på vägen och tack vare fyrhjulsdriften glömmer du nästan att den väger upp emot 2 ton.

Utrymmesmässigt är det få bilar som kan mäta sig med Sorento. Det stora bagageutrymmet är flexibelt och kan konverteras snabbt så att bilen får sju sittplatser.
– Denna fjärde generation av Sorento har växt på längden och bredden men ser ändå smidig ut. Det utökade axelavståndet har också gjort utrymmet längst bak betydligt större, vilket gynnar både bagaget och de två extra sittplatserna.

”En komplett företags- och familjebil”

Med en dragvikt på 2,5 ton har Sorento fullgod kapacitet att dra såväl hästsläp som husvagnar.
– Under huven finns en stark dieselmotor. Du märker knappt att du kör med släp, även om släpet skulle väga en del. Sorento är en av de mest kraftfulla dragbilarna i suvsegmentet.

Komforten i nya Kia Sorento innebär ett rejält kliv uppåt. Lars-Göran som nu testkört bilen ett par veckor är entusiastisk:
– Bilen har en riktigt bra fjädringskomfort, låg ljudnivå och en hel del nya tekniska innovationer som underlättar körningen. Materialvalen är genomgående gedigna, vilket ger en kvalitetskänsla som får Kias nya stora suv att sticka ut ur mängden.

Vill du veta mer om Kia Sorento? Klicka här.

Säkerhetsmässigt kammar Sorento hem full pott. Dessutom finns flera innovativa tekniska hjälpmedel som förstärker säkerheten genom nyheter som dödavinkelkamera, aktiva filövervakningssystem, autobroms och adaptiv farthållare.

– Dödavinkelkameran är en nyhet som är kopplad till körriktningsvisaren där du på skärmen får en bild som ger dig uppsikt bakom dig åt det håll du tänker svänga, säger Lars-Göran och förklarar vidare:
– Vidare är det aktiva filövervakningssystemet förstärkt i nya Sorento. Du väljer själv nivån på varningen från systemet i tre steg: En blinkande lampa eller med tillägg att ratten avger en vibration eller, i ett tredje steg, att bilen automatiskt själv styr tillbaka in mot mitten.

Efter årsskiftet kommer nästa version av nya Kia Sorento och det är den laddbara Plug-In Hybrid-modellen, som förväntas bli en storsäljare.

– Kia är idag ledande inom laddbara bilar och nu kommer den tekniken till vår stora suv. Redan nu har flera företag valt att besöka oss för att orderteckna och vi tror att den laddbara modellen av nya Sorento kommer bli en av våra populäraste bilar, säger Lars-Göran Westman på Björkmans Bil och avslutar:
– Bilens höga säkerhet, utrustningsnivå och dragvikt plus alla tekniska finesser gör bilen till vad den är. En komplett lösning av bil. Dessutom kommer den snart som laddhybrid med lång räckvidd på el, vilket gör den även komplett som tjänstebil med lågt förmånsvärde och låga driftkostnader.

Vill du se vilka nya Kia som finns i lager? Klicka här.

 

Sprid trygghet! – inte virus.

Information om Coronaviruset

Som du känner till påverkar Coronaviruset (Covid-19) hela vår omvärld och vi på Björkmans Bil följer utvecklingen av viruset noggrant. Vår inställning är att vi alla har ett stort ansvar för att minska smittspridningen och på länken nedan kan du läsa mer information om hur vi på Björkmans Bil tar hand om dig som kund, och våra medarbetare.

Klicka här för att läsa mer om hur vi jobbar under pandemin.