Så bra är nya Kia Niro: Nu har den landat hos Björkmans Bil i Borlänge

Med helt ny design och modern teknik är nya Kia Niro en av säsongens mest efterlängtade nyheter. Nu finns den att provköra både som elbil, hybrid och plug-in hybrid hos Björkmans Bil.

Pierre Säfström, säljare på Björkmans bil i Borlänge.

– Vi har sett fram emot den här lanseringen väldigt länge, säger Pierre Säfström, säljare på Björkmans Bil i Borlänge. Förhandsbeställningarna har slagit alla våra förväntningar, och vi har haft många kunder som varit nyfikna på hur bilen ser ut och undrat när man kan komma in och provköra.

Kia e-Niro, föregångaren till nya Kia Niro EV, blev Sveriges mest sålda elbil under första halvåret 2022. Baserat på förhandsintresset från kunderna tror Pierre att årets modell kan bli minst lika populär.

– Bilen har fått ett lyft både utvändigt och invändigt, och eftersom den kommer i tre olika versioner finns det en bil och en drivlina som passar de allra flesta behov. Elbilen har en räckvidd på upp till 460 km på el och plug-in hybriden har en räckvidd på upp till 65 km på el, så oavsett vilken modell man väljer får man många mil för pengarna.

Vill du veta mer om nya Kia Niro? Läs mer här

Nya Kia Niro EV har en räckvidd på 460 kilometer på el.

Kia Niro har även blivit större än sin föregångare, fortsätter Pierre.

– Niro har vuxit åt alla håll och har större exteriörmått och en rymligare insida, vilket märks bland annat i baksätet som fått ett större benutrymme. Även bagageutrymmet har blivit större; Kia Niro Plug-In Hybrid rymmer 348 liter, Niro Hybrid rymmer 451 liter och Niro EV rymmer hela 495 liter.

Med sina många tekniska finesser erbjuder nya Kia Niro inte bara en modern körupplevelse utan också helt nya sätt att dra nytta av bilen.

Nya Kia Niro EV har en räckvidd upp till 460 km på el – läs mer här

Under det första halvåret 2022 var Kia e-Niro Sveriges mest sålda elbil och nu kommer efterföljaren – nya Kia Niro EV.

– Instrumentpanelen domineras av två 10,25-tumsskärmar, den ena för infotainment och den andra framför föraren i form av ett digitalt instrumentkluster. Multi Mode Touch Display gör det intuitivt att skifta funktioner med en enkel beröring, vilket är samma teknik som finns i EV6 och nya Kia Sportage. Bilen kommer även med Vehicle-2-Device, som redan visat sig vara en användbar funktion i Kias populära elbil EV6. Du kan använda bilen som en mobil powerbank för att driva eller ladda andra elektriska produkter, och adaptern förvaras smidigt i det främre bagageutrymmet eller ”frunken”, som det också kallas.

Välkommen till Björkmans Bil i Borlänge – här hittar du kontaktuppgifter

Bilen har dessutom ett flertal innovativa funktioner som efterfrågats av kunderna, berättar Pierre.

– Många har önskat elektrisk baklucka och med nya Kia Niro finns nu den möjligheten. Dessutom finns det flera andra spännande nyheter som har lanserats med inspiration från Kias andra populära elbil Kia EV6, som till exempel fjärrstyrd parkering där du med ett enkelt tryck på bilnyckeln kan parkera även när du är utanför bilen. Utöver att vara fullpackad med ny teknik är nya Kia Niro snygg, modern och härlig att köra, med en mjukare och tystare känsla på vägen. Det är en bil som utstrålar positiv energi – en elektrifierad crossover med lång räckvidd som funkar perfekt i vardagen.