Ny modern Däck- och Glasverkstad hos Bilbolaget i Timrå

Efterlängtad är den – Bilbolagets nya Däck- och Glasverkstad i Timrå.
– Det känns jätteroligt att ha fördubblat kapaciteten på däckförvaring och samtidigt kunna erbjuda verkstadsservice både på däck och glas. Verkstaden är nybyggd och ligger längst fram när du svängt av till Bilbolaget.

Reinerth Pettersson, Glasmästare på anläggningen i Timrå.

Det berättar Fredrik Harrvik, servicemarknadschef på Bilbolaget i Timrå och Sundsvall.
– Äntligen kan vi tillmötesgå den ökade efterfrågan vi känt av när det gäller förvaring av däck. Nu är kapaciteten dubbelt så stor och Bilbolagets däckhotell har numera plats för drygt 8000 däck.

En liknande anläggning invigdes för ungefär ett år sedan hos Bilbolaget inne i Sundsvall och succén är ett faktum.
– Däck- och Glasverkstaden har blivit mycket uppskattad och anlitad. På däcksidan har vi märkt att alltfler kunder vill slippa den tunga hanteringen av hjul och däck hemma och föredrar den service som Bilbolagets däckhotell och verkstad ger. En tjänst som efterfrågas mer och mer av våra kunder.

Låt oss berätta mer om hur viktig din vindruta är – här kan du läsa fler bra saker att veta om glas.

Och visst är Bilbolagets däckhotell ett bekvämt alternativ som dessutom sparar tid för dig som kund.
– Enklast och snabbast är att boka tid på internet. När du sedan kommer hit till oss är dina däck rengjorda och framtagna för snabb hantering, säger Fredrik och fortsätter:
– I god tid har vi också inspekterat däcken och kontrollerat att de håller måttet. Finns det tveksamheter hör vi av oss till dig i god tid och berättar vad vi tycker behöver göras. Behöver du nya däck ser vi till att de är omlagda och klara när du kommer till däckverkstaden.

Däck- och glasverksamheten var tidigare integrerad i den övriga verkstaden på Bilbolaget i Timrå. Nu finns den i en ny byggnad som är det första du möter på anläggningen. Med en helt egen ingång.
– Vi ville göra det enklare för våra kunder att besöka oss. På plats finns en däck- och glasspecialist med många års erfarenhet som snabbt kan ge dig råd och hjälp.

Glasmästaren Andreas Nordström och Personliga Serviceteknikern Örjan Johansson framför Däck- och Glasverkstaden i Sundsvall. Fredrik Harrvik, Servicemarknadschef, i det nybyggda däckhotellet.

Fredrik igen:
– Får du exempelvis ett stenskott bör du omgående kolla om det går att laga så att inte stenskottet börjar spricka iväg. Är det inte alltför stort och sitter på ett ställe där en reparation är möjlig så slipper du byte och en högre självrisk.

I de fall vindrutan måste bytas är det viktigt att ha kunskap om exakt hur bytet ska gå till och som auktoriserad verkstad har Bilbolaget den kompetensen.
– I vindrutan sitter tekniskt avancerad utrustning till exempel kameran som styr bilens autobroms. Självklart måste bilen ha samma egenskaper efter bytet av vindruta som före. Allt måste kalibreras på ett korrekt sätt och vi har den kompetensen.

Vill du veta mer om Däck- och glasverkstaden i Sundsvall – här finns information och kontaktuppgifter

Men Däck- och Glasverkstaden fungerar också som en drop-in-verkstad.
– Har du en lampa som är trasig eller något annat enklare problem som behöver fixas på bilen så titta in. Oftast kan du få hjälp direkt.

I och med att Däck- och Glasverkstaden nu är klar finns allt under ett tak hos Bilbolaget i Timrå.
– Nu finns försäljning, allbilsverkstad, däck, glas och rekond på ett och samma ställe. Verkstaden är auktoriserad för Volvo, Renault, Dacia och Ford. Vi är den enda kompletta billeverantören i Timrå, avslutar Fredrik Harrvik på Bilbolaget.

Har du fått stenskott eller något annat som skadat ditt bilglas?

Boka direkt online:

Boka glasreparation hos Bilbolaget Timrå
Boka glasreparation hos Bilbolaget Sundsvall