Valde Auto-Centrum för kvalitet och driftsäkerhet

När ICA Maxi Erikslund skulle investera i utkörningsbilar för deras matkassar föll valet till slut på Mercedes-Benz från Auto-Centrum. Anledningarna var flera – vi har pratat med handlaren Daniel Kvist!

Valde Auto-Centrum för kvalitet och driftsäkerhet

Det blir en hel del farande i och omkring Västerås, i runda slängar 4.000 mil avverkas per bil för att beställare av ICA:s matkassar ska få sin mat hemkörd direkt till dörren. Många korta resor med ännu fler stopp, och bilarna måste förstås fungera i ur och skur. Annars får ju folk gå hungriga!
– Vi tittade på olika bilmodeller innan vi till slut bestämde oss för Mercedes transportbilar från Auto-Centrum, och det som var avgörande i beslutet var driftsäkerheten och kvaliteten, berättar Daniel Kvist, ICA-handlare.

Service sent på kvällen
De två bilarna snurrar i skytteltrafik fem dagar i veckan fram till 21 på kvällarna när det är högtryck, och hittills har bilarna fungerar felfritt.
– Det vi har varit med om är vårt eget fel, någon som trots att bilarna har backkamera har backat snett och haft sönder någon baklampa, och då har vi fått hjälp direkt, fortsätter han.
Något som får Auto-Centrum att sticka ut från konkurrensen är deras väl tilltagna öppettider på verkstaden – fram till 22.00 varannan vecka, vilket är betryggande för många kunder som har bilen som dagligt arbetsverktyg.
– Det har vi utnyttjat. Vi körde dit bilen en kväll och för oss som kör sent är det en stor fördel, menar han.

Som att köra personbil
Att köra en av Mercedes transportbilar har blivit mer likt att köra en vanlig personbil, det är utformningen i kupén som på senare generationer suddat ut gränserna mellan det man är van vid privat och hur en transportbil brukar se ut.
– Jag har själv kört den några gånger och reagerat på att det känns mer som en ”vanlig bil”. Många av våra nya förare har i början varit lite oroliga för hur det ska gå att köra en så stor bil, men det här är en transportbil som våra grabbar och tjejer kör utan problem.
I framtiden kan det bli fler transportbilar med stjärna längst fram från Auto-Centrum.
– Definitivt. Skulle vi byta idag hade det blivit en till ny Mercedes-Benz, avslutar han.

Auto-Centrum hittar du i Västerås på Wijkmansgatan 1, du når dem på 021-15 10 50 och kan läsa mer på www.vasteras-autocentrum.se!

 

auto-centrum