Hyr en hyresrätt med hemtjänst

Det bjuds på kaffe med kaka under parasollet i trädgården på Attendo Rynningeviken i Örebro. – Alla borde få ha det så här bra på äldre dar, säger Ingrid 96 år. Margit nickar instämmande. – Det var min dotter som ringde hit. Jag fick flytta in direkt.
  • 1/3

    Hyr en hyresrätt med hemtjänst

  • 2/3

    Hyr en hyresrätt med hemtjänst

  • 3/3

    I GOTT SÄLLSKAP. – Vi trivs så otroligt bra på Attendo Rynningeviken, säger Ingrid, Margit, Yvonne och Per-Erik, alla seniorer över 75 år som nu hyr sin lägenhet med hemtjänst på Rynningeviken.

Attendo Rynningeviken är byggt med fokus på utevistelse för äldre. På husets baksida finns en härlig trädgård med möjligheter till såväl tipspromenader som sittgympa eller odling i växthuset. I växthuset står Marie Björklund tillsammans med nyinflyttade Yvonne.
– Vill du smaka på årets första jordgubbe Yvonne, frågar hon och håller upp det röda bäret. Yvonne låter sig väl smaka.

 

Marie är verksamhetschef på Attendo Rynningeviken. Hon brinner för äldreomsorg med kvalitet och har nyligen infört en ny boendeform på Rynningeviken.
– Här hyr man sin lägenhet precis som vanligt. Och får sin hemtjänst utförd av oss som jobbar här, säger hon och fortsätter fram till fikabordet där Ingrid sitter under parasollet.

– Men du Ingrid vill inte ha så mycket hemtjänst eller hur?

– Nej svarar Ingrid, jag vill klara mig så mycket det går själv. Men visst är det underbart att bara kunna lämna disken när man ätit. Och vilken god mat det är här sen.

LEDIGT NU. – Här hyr man sin lägenhet precis som vanligt och får sin hemtjänst utförd av oss som jobbar här, säger Marie Björklund, verksamhetschef på Attendo Rynningeviken här i samspråk med hyresgästen Ingrid.

På Rynningeviken utgår man alltid från seniorens behov och anpassar hemtjänsten därefter.
– Personalen här är exceptionella, berättar Marie. Alla har ett genuint intresse av att göra sitt bästa för dem de utför hemtjänst åt. På Rynningeviken finns ett engagemang och en glädje som gör att både de som bor och jobbar här trivs.

Dagliga aktiviteter erbjuds. Varje morgon är det gympa eller yoga. Gärna utomhus när vädret tillåter. I en rund ring på de utplacerade stolarna slår sig seniorerna ner och till lugn musik sträcks det på leder och muskler samtidigt som man har kul.
– Seniorerna har roligt med varandra. I det gemensamma vardagsrummet slår man sig gärna ner tillsammans. Några har hunnit bli riktigt goda vänner trots att vi inte haft den här boendeformen så länge, fortsätter Marie.

Också nyinflyttade Per-Erik har funnit nya vänner att prata med, ensam man i sällskapet som han är.
– Jag är ingen tjejtjusare, men kvinnor har alltid gillat mig, säger han med glimten i ögat och det skrattas runt fikabordet. Jag kan inte ha det bättre.

Värmen och gemenskapen är påtaglig i sällskapet och att Attendo Rynningeviken är en plats som motar ensamhet råder det ingen tvekan om.
– Vår ambition här på Rynningeviken är att ge våra hyresgäster livskvalitet. Efterrätten i livet ska vara något som är så bra det bara går. För senioren och för de anhöriga, säger Marie bestämt.

Samtalet runt kaffebordet fortsätter och handlar mycket om vikten av att känna sig trygg och mindre ensam i vardagen. Alla fyra runt bordet har där märkt en stor förändring och trivs idag jättebra. Men hur var det att ta steget och flytta från det hemvanda?
– Visst var jag lite nervös inför flytten. Men det har gått så bra, säger Ingrid. Jag har mina saker i min lägenhet och får samtidigt både hjälp och sällskap.

”Det känns mycket tryggare nu och inte alls ensamt”

Margit håller med:
– Min förra lägenhet var alldeles för stor för mig. Nu känner jag mig trygg och är tacksam för det.
Det finns just nu lägenheter att hyra på Attendo Rynningeviken för den som är beviljad hemtjänst.
– Kom hit och titta hur vi har det, säger Marie Björklund. Alla är så välkomna. På vardagarna mellan kl. 8 och 15 kan vi alltid ta emot besökare och då visar vi runt i våra fina lokaler och i de trivsamma lägenheterna. Eller ring så berättar jag lite mer.

Här kan du läsa mer om Rynningeviken

 

Attendo Rynningeviken

Hyr ut lägenheter till seniorer +75 som är beviljade hemtjänst.

Lägenhetsstorlek: 1 rum med stort badrum och kokvrå, 32 kvadratmeter.

Gemensamma utrymmen: Vardagsrum, matsal, gympa/yoga-rum, spa och trädgård.

Hyra: 6975: -/månad plus hemtjänstkostnad.

Grundförutsättning: Biståndsbeslut om hemtjänst ska finnas. I övrigt behövs inga andra beslut från kommunen för att få en plats hos Attendo Rynningeviken.