Familjen Boogh lever sin dröm i nybyggda radhuset i Gäddeholm

Han kände det direkt: – Här vill jag bo. På landet, en bit bort från stan, men inte ensligt. För henne tog det ytterligare en halvtimmas besök. Sen kände hon samma sak. Och i november flyttade Tobias och Maria Boogh med sina två tjejer in i det nybyggda radhuset i Gäddeholm utanför Västerås.

GÄDDEHOLM. Familjen Boogh flyttade in i sitt nybyggda radhus i november förra året. – Vi är lite överraskade över hur smidigt allt fungerat med bygge och inflytt, säger Maria och Tobias Boogh med barnen Amanda och Matilda.

De stormtrivs i det smart planerade radhuset på 129 kvm. På nedervåningen är planlösningen öppen. Matilda och Amanda visar sin inkörda springrunda som sträcker sig från hallen, via köket och ut i hallen igen. Med en möjlig sväng in i vardagsrummet.
– De trivs jättebra och tycker om att ”bara vara” här hemma, säger Maria. Huset har en planlösning som vi trivs med. Och hela området är gjort för att barnen enkelt ska kunna gå ut när de vill.

EGET RUM. – Det här är mitt rum, säger Amanda. Här sover jag hela natten. Men det gör inte Matilda. Hon sover bara i sin säng ett tag. Sen vill hon vara hos mamma och pappa.

Amandas nyvunna kompis exempelvis bor snett över den mycket lågtrafikerade gatan.
– Vi ser att området lockar barnfamiljer. Här är lugnt och skönt. Det är ett avstressande sätt att bo på, säger Tobias.

Till skillnad från livet inne i lägenhet i centrala Västerås, som funkade bra och var helt rätt, tills barnen kom och andra behov blev tydliga.
– Både Maria och jag har levt cityliv, med restaurangbesök och utekvällar. Men nu har vår livsstil ändrats.

Själv fick han nog av stadsboende när han och Amanda letade pulkabacke. Den han fann slutade abrupt med E 18 framför näsan.
– Det var allt annat än den naturupplevelse jag ville att Amanda skulle få av åkturen. Där och då gick min gräns.

Läs mer om området Gäddeholm.

Gäddeholm däremot erbjuder precis det raka motsatta. Naturen finns alldeles inpå med närhet till springrundor, skidspår och badplats.
– Jag är uppväxt på landet och ville inte bo ensligt igen, berättar Maria. Nu bor vi på landet fast nära andra familjer. Vi var heller inte intresserade av att renovera och fixa. Så att flytta in i ett nybyggt hus kändes klart bra.

Det blev ungefär samma kostnad med nybyggt som att buda och renovera

Vardagsrummets stora fönsterpartier vetter ut mot familjens tomt. Den består just nu av en stor, med grannarna gemensam, gräsmatta. En liten bit därifrån byggs just nu en ny för- och lågstadieskola.
– Vi har märkt att området är populärt bland barnfamiljer, säger Terese Lindman på Aroseken som byggt radhusen i Gäddeholm. Här finns en unik närhet till natur och djur och ett avstressat liv.

BARNVÄNLIGT. – Gäddeholm ligger på landet men vi bor inte ensligt. Det trivs vi med, säger familjen Boogh. Här är tyst och lugnt.

Hon berättar om byalaget som ordnar after work, barnteater och annat kul. Och om den fina badplatsen, båthamnen vid Mälaren och området däromkring. Allt på promenadavstånd.
– Ett stenkast från sandstranden hittar du Gäddeholms största lekplats. På motsatta sidan finns två tilltagna grillplatser där Gäddeholmsborna ofta ses.

Västerås är bara en cykeltur härifrån

Ändå är avståndet in till Västerås bara en kvarts bilresa bort. Eller möjligen en cykeltur bort.
– Vägen och cykelbanan från stan till Gäddeholm är helt nya, berättar Tobias. Maria jobbar på oregelbundna tider så hon använder bilen. Jag tar gärna elcykeln.

Ingen tvekan om att familjen Boogh så här ett halvår efter inflytt trivs med sitt radhus.
– Förra sommaren var det utflykter hit ut som gällde. Nu bor vi mitt i rekreationen och bor precis så skönt som vi drömt om, avslutar Maria och Tobias Boogh.

HJÄLPREDOR. Maria gillar att laga mat från grunden. – Bra mat är enkel, snabblagad och god. Gärna med råvaror från Sverige, säger Maria. Här får hon hjälp att duka av Amanda 4 år och Matilda 2 år.

Vill du också flytta in på Gäddeholm? Klicka här!

Lev radhusliv nära Mälaren och naturen

Till salu i Gäddeholm hos Aroseken:

Moderna radhus på 129 kvm, 2 plan.

Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum.

3-4 sovrum.

Friköpt tomt.

Arkitektritade lågenergihus.

10 års nybyggnadsförsäkring

Fiber indraget.