Nu lanseras etapp 3 av Arosekens populära hus på Barkarö – familjen Tojkander stortrivs: ”Det är en vinstlott att få ha hemester här i år”

Lisa och Henrik Tojkander var en av de första som köpte hus av Aroseken på Barkarö. Efter 7 år i området rekommenderar de samstämmigt såväl husen som området. Lisa Tojkander:
– Sammanhållningen här ute är fantastisk och vi trivs jättebra med huset och med närheten till natur och skola.

SUCCÉ. Arosekens hus på Barkarö som byggdes under etapp 1 och etapp 2 var mycket framgångsrika. Nu släpps husen till etapp 3. – Vi har valt att erbjuda samma moderna hustyp som visat sig fungera mycket bra för barnfamiljer och anpassat modellerna till tomterna, säger Anders Nilsson, byggchef på Aroseken.

En kvart med bil från Västerås ligger idyllen Barkarö. Ett område som under senare år utvecklats till en oas som har allt man kan önska när det gäller social sammanhållning, motionsmöjligheter, förskola och skola. Det menar Lisa och Henrik Tojkander.
– Vi är många barnfamiljer här och föräldrarna i vårt område känner alla barn. Ibland får man leta i vilket hus man tror att ens barn befinner sig, kanske stanna till byta några ord med föräldrarna, fortsätta vidare till nästa hus, där det visar sig att barnen flyttat på sig till någon annan kompis. Det är härligt!

Lisa skrattar och det råder ingen tvekan om att hon och Henrik är nöjda över beslutet att teckna sig för ett av Arosekens första hus på Barkarö.
– Vi bodde då i en bostadsrätt i Stockholm, Colin var liten och Justin i magen och hade letat hus i Västerås men inte hittat något. Men så fann vi ”vårt hus” via Aroseken och slog till.

”Så bekvämt att köpa ett nyckelfärdigt hus”

Och det trots att stiftelsen Aroseken var obekant för dem.
– Vi kom ju inte från stan och visste inte vad vi kunde förvänta oss. Men alla vi frågade var eniga och sa att det var en tryggt att köpa av Aroseken. Och i nuläget vet vi att de hade rätt, säger Henrik.

Framförallt föll de för hustypen och den öppna planlösningen på nedre botten med ett separat lekrum och sovrummen avskilt på övervåningen. Lisa igen:
– Det blir så enkelt att förena vardagens rutiner med att kunna umgås med varandra. Barnen kanske spelar i vardagsrummet när vi lagar mat. Eller så sitter de vid köksön och gör läxorna medan vi fixar med mellislådor.

STORTRIVS. Familjen Tojkander bor på Barkarö sedan 2013 och köpte sitt hus av Aroseken. – Vi blir fortfarande positivt överraskade av området och gatan där vi bor och är supernöjda, säger Lisa och Henrik Tojkander.

Hustypen är definitivt en starkt bidragande orsak till Arosekens framgångsrika byggprojekt på Barkarö. Det menar byggchef Anders Nilsson som nu ansvarar för etapp 3 där första huset beräknas stå färdigt vår/sommar 2021.
– Husen är moderna i kubistisk form med pergolas på fram- och baksida och är på mellan 154 och 161 kvadratmeter. Alla husmodeller har 7 rum och kök med en öppen planlösning på nedervåningen och allrum och sovrum på den övre, plus en walk-in-closet vid masterbedroom. Några modeller har också ett dressingroom.

Husen har en bra interiör som standard med många möjligheter att sätta en personlig touch genom tillval.
– Alla köpare får träffa en inredningsdesigner som under en timme hjälper till att skapa den interiör som köparen vill ha.

Aroseken är en stiftelse med uppdrag att sälja prisvärda hus med kvalitet till Västeråsarna och husets kvalitet blev uppenbar för Lisa och Henrik som vid slutbesiktningen fick höra beröm för det omsorgsfulla hantverksarbetet i huset. Anders Nilsson på Aroseken igen:
– Vi har hittat bra entreprenörer som vi samarbetar med och det är i stort sett alltid samma gäng som bygger våra småhus. De kan sina saker och är inkörda med varandra.