Därför har bilfirman på Tunbytorp extra öppet i sommar: ”Märker av en ökad efterfrågan”

Aros Auto på Tunbytorp har sett en starkt ökande efterfrågan av privatleasing det senaste halvåret. Inte minst gäller det Kias laddhybrider som det just nu finns extra bra erbjudanden på.
Vi träffar försäljningschefen Robin Nilvanius som berättar om vad som ligger bakom den ökade efterfrågan på privatleasing och om en extrasatsning på lördagsöppet i sommar.

"Aros Auto är ett stabilt familjeföretag och det känns dessutom helt rätt att jobba för Kia som varumärke", säger försäljningschefen Robin Nilvanius.

Robin Nilvanius berättar mer om vad som är på gång på Aros Auto som han kom till för 1,5 år sedan.
– Efter att ha arbetat hela mitt arbetsliv i bilbranschen valde jag att gå till Aros Auto för att det är ett stabilt familjeföretag och det känns helt rätt att jobba för Kia som varumärke också. Det är ett extra plus att Aros Auto är en av landets första återförsäljare av Kia. Det är en trygghet för kunden med all den kunskap som byggts upp här sedan vi började sälja Kia redan 2003. Bilbranschen är verkligen fantastisk, det händer hela tiden nya saker och det är inspirerande med den ständiga kundkontakten, säger Robin Nilvanus, försäljningschef på Aros Auto, och han fortsätter.

Det är riktigt kul att vi trots corona märker en ökad efterfrågan, inte minst gäller det laddhybrider och elbilar.

Här kan du läsa om aktuella kampanjer och erbjudanden hos Aros Auto

Kia har under 2020 tagit nya marknadsandelar, inte minst tack vare nya laddhybrider. Under årets första fem månader har Kia faktiskt varit störst på privatmarknaden i Sverige berättar Robin. Inte minst ligger ett ökat intresse för Kias privatleasingerbjudande bakom tillväxten.
– Det är jättestor efterfrågan på Kias laddhybrider hos oss just nu. Trenden med privatleasing har varit stark i flera år och många är nyfikna att testa annat än bensin. Tidigare har det enbart varit tjänstebilsförare förunnat att kunna leasa laddhybrider. Med det nya privatleasingerbjudandet kan en privatperson nu utan konstigheter testa på och köra en laddhybrid under en treårsperiod. För de som är osäkra på hur teknikutvecklingen blir kan steget till att privatleasa vara enklare än att köpa en laddhybrid, förklarar Robin.

Läs mer om privatleasing av Kia hos Aros Auto här

Säljgänget på Aros Auto finns lättillgängliga när du behöver hjälp.

Vilka fördelar finns det med att privatleasa hos Aros Auto?
– Med privatleasing av en laddhybrid hos oss behöver du inte lägga någon kontantinsats, det är lägre fordonsskatt och bränsleförbrukning, speciellt om man kan ladda hemma. Det ingår även service och vägassistans. Att privatleasa är ett tryggt och säkert alternativ. Du behöver inte tänka på andrahandsvärdet av din bil efter 3 år. Privatleasing är en mogen produkt idag, säger Robin.

Robin lyfter fram fyra bra saker med Kia Privatleasing
● 0 kr kontantinsats.
● Serviceavtal.
● 7 års nybilsgaranti.
● Vägassistans.

Efterfrågan på framför allt Kias laddhybrider är stor hos Aros Auto just nu.

Vilka laddhybrider finns att välja på?
– En av våra mest populära modeller är Kia Ceed Plug-in som passar bra för barnfamiljer. Kia Ceed Plug-In vann faktiskt ett test i Teknikens värld som bästa laddhybrid i sin klass nu under våren. Niro Plug-in passar bra för de som vill sitta lite högre i sin bil och kanske tidigare haft en dieseldriven SUV. Niro är perfekt då de kan sitta högt och ändå välja en miljövänligare bil. Sedan har vi även Kia Optima Sportwagon som passar för den större barnfamiljen eller de som bara vill ha en större bil. Nu kan du välja Kia, miljövänligt och fortfarande välja en större bil. Så även du som inte har tittat på Kia förut borde göra det. Kom hit till Tunbytorp och provkör våra modeller, de är värda att jämföra med andra bilar, säger Robin.

Att det ständigt utvecklas nya produkter är en av anledningarna till att han tycker bilbranschen är så spännande att jobba i. Under 2020 och fram till 2025 ska Kia lansera 11 nya elbilar och ännu fler laddhybrider. För att komplettera Kias laddhybrider och elbilar kommer Aros Auto börja sälja det nya transportbilsmärket Maxus, som är helt eldriven.

Kan du berätta mer om Maxus?
– Det är en perfekt transportbil som passar både hantverkare och budfirmor, och har en körsträcka upp till 30 mil. Den räckvidden är helt unik och saknar motsvarighet i Sverige. Den laddar dessutom snabbt, vilket gör att du som transportbilsförare kan använda bilen till fullo. Det är ett jättespännande märke som vi är stolta över att leverera i Sverige för första gången. Kom gärna in och prata med oss så berättar vi mer, säger Robin.

Läs mer om Aros Auto, och hitta kontaktuppgifter, på deras hemsida

Maxus är ett kinesiskt bilmärke som fokuserat på att bygga elbilar från grunden. Maxus är konstruerad som elbil och inte en ombyggd bensin- eller dieselbil. Det gör att Maxus transportbilar får en lägre konstruktionsvikt och en högre nyttolast.

Aros Auto ligger sedan 1998 i mitten av industriområdet Tunbytorp i Västerås. Läget är fördelaktigt för bilintresserade, eftersom man slipper åka långt mellan bilhandlare för att
jämföra bilar.
– Vi har nära till Salavägen som är en högt trafikerad väg som går mellan Västerås och Sala, berättar Robin och fortsätter.

Fördelen med att åka till Tunbytorp är att du slipper långa köer och trängsel. Dessutom är det smidigt att provköra i området när du är här.

Robin förklarar att han ser positivt inför sommaren. Normalt sett stänger MRF-anslutna bilhandlare på lördagar under sommarmånaderna, men tack vare sommarens “hemester”-hajp till följd av corona väljer Aros Auto att ha öppet på lördagar.
– Det känns som att saker börjar återgå till det normala. Framförallt märker vi att många passar på att vara ute och titta på bilar på lördagar och unnar sig ett bilbyte när de inte kan
åka iväg på utlandssemester. Vi vill möta våra kunder och kommer därför ha öppet på lördagar kl 11-15 hela sommaren. Vi finns på Friledningsgatan 6 i Västerås, säger Robin Nilvanius avslutningsvis.

Här kan du se vilka bilar som finns till försäljning i Aros Autos lager just nu

Tack vare sommarens “hemester”-hajp, till följd av coronaviruset, väljer Aros Auto att även ha öppet på lördagar.