Slipp dyra överraskningar – här är elbolaget med fast pris på el

Slipp krångliga elavtal och finstilta fakturor som förvirrar. Nya företaget Alltid lanserar en smartare eltjänst som ger dig fast pris på elen varje månad – och bonus när du är snäll mot miljön.

Slipp dyra överraskningar – här är elbolaget med fast pris på el

Ett elbolag som går mot strömmen och vill modernisera elhandelsmarknaden. Det är elbolaget Alltid, som är ett dotterföretag i Vattenfallkoncernen. Medan
traditionella elbolag vill sälja så mycket el som möjligt gör Alltid tvärtom. Företaget står på kundens sida i elhandelsdjungeln och inspirerar i stället till att du ska sänka din elförbrukning och göra hållbara och miljövänliga val.
– Kostnaden för kundens nät- och elförbrukning paketeras till en faktura och beloppet blir detsamma varje månad. Alltså en flat rate, fast pris, på elen. Förutsägbart och kunden slipper otrevliga överraskningar kalla vintermånader, säger Alltids VD Klaus Lindberg.

Modern och prisvärd eltjänst
Hela sex av tio svenskar vet inte hur mycket el de förbrukar eller vad en kilowattimme kostar, visar en undersökning från Novus. Med andra ord är det ganska få personer som är intresserade av att sätta sig in i den snåriga elbranschen utan vill ha en trygg, prisvärd lösning som inte ger dyra överraskningar när fakturan kommer.
– Mobilbranschen ligger långt före och det är på tiden att vår bransch följer efter. Det ska inte behöva vara krångligt med el. Privatpersoner har inte möjlighet att påverka elpriserna och oftast inte tid, lust eller ork att sätta sig in i hur det fungerar. Därför är det orimligt att elkundernas privatekonomi ska påverkas av något som de inte kan kontrollera, säger Klaus Lindberg.

Miljöbonus till kunder
Alltid ligger också i framkant med sitt miljötänk – och vill inspirera sina kunder att göra miljövänliga val utan pekpinnar och moraliserande kring förbrukning och kilowattimmar. Därför har företaget ett smart bonussystem för sina kunder där miljösnälla val i vardagen belönas. När du sänker din elförbrukning, sopsorterar eller tar cykeln till jobbet i stället för bilen samlar du så kallade ”karmapoäng”. De kan du sedan spendera i företagets egen hållbarhetsbutik. Där kan du bland annat få rabatt på till exempel olika streaming- och mattjänster – eller välja att skänka pengar till välgörenhet.
– Vi vill lyfta hållbarhetsfrågan och önskar att så många som möjligt av våra kunder väljer att skänka sina pengar till välgörenhet, säger Klaus Lindberg.


Det här får du som kund hos Alltid:

  • Flat rate – du betalar samma summa varje månad
  • En faktura för såväl nät- som elförbrukning.
  • Schyssta villkor och rätt pris.
  • Karmapoäng om du är miljösnäll.
  • Ingen bindningstid.

Vill du också ha billigare elräkningar? Läs mer om Alltid och bli kund här
Det här är Alltid

• Alltid AB (https://alltid.se/varfor/ ) utmanar elbranschen med ett helt nytt erbjudande till Sveriges alla elanvändare. • Alltid paketerar kundens nät- och elavtal till en faktura.
• Alltid lovar dessutom kunden flat rate på elen, det vill säga alltid samma summa, varje månad.
• Alltid grundades 2015 och är ett fristående dotterbolag till Vattenfallkoncernen.

”Nu utmanar vi elbranschen, paketerar dina nät- och elavtal och ger dig dessutom alltid bonus om du är snäll – miljösnäll.”

Här kan du läsa mer om Alltid