Lokalproducerat hemligheten bakom det populära brödet
Ica Maxi i Gävle har ett lokalt tänk i sitt bageri och bakar allt från grunden.
– Allt vi har till försäljning gör vi helt från grunden, säger Stina Svärd, bageriansvarig.
Lokalproducerat hemligheten bakom det populära brödet
Redan klockan 05.30 börjar personalen vid bageriet på ICA Maxi i Gävle sin arbetsdag.
De har stora arbetsytor vilket gör det möjligt för dem att baka olika saker samtidigt – något som är viktigt då det är mycket bröd som ska ut i butiken på en dag.
– Alla vi i bageriet är stolta över att leverera ett grundligt bakat bröd, säger Stina Svärd.
Även för bageriet är det lokalproducerade viktigt.
– Grädden och mjölken tar vi alltid från Gefleortens mejeri för att stödja det lokala, berättar hon.
Samtidigt som bröd bakas i ugnen så fyller några medarbetare ett bord med hallontårtor och inom kort är deras storsäljare nygräddad.
– Det italienska surdegsbrödet är vår storsäljare och det känns kul att våra kunder är nöjda med det bröd som vi bakar från hjärtat, säger Stina Svärd.
Läs också: Svårt att komma iväg till affären? Handla i vår butik på nätet!