Lokalproducerat hemligheten bakom det populära brödet

De är uppe med tuppen för att leverera rykande färskt bröd till Gävleborna.
Ica Maxi i Gävle har ett lokalt tänk i sitt bageri och bakar allt från grunden.
– Allt vi har till försäljning gör vi helt från grunden, säger Stina Svärd, bageriansvarig.

Lokalproducerat hemligheten bakom det populära brödet

Redan klockan 05.30 börjar personalen vid bageriet på ICA Maxi i Gävle sin arbetsdag.

Stina Svärd, bageriansvarig.
Stina Svärd, bageriansvarig.

De har stora arbetsytor vilket gör det möjligt för dem att baka olika saker samtidigt – något som är viktigt då det är mycket bröd som ska ut i butiken på en dag.

– Alla vi i bageriet är stolta över att leverera ett grundligt bakat bröd, säger Stina Svärd.

Även för bageriet är det lokalproducerade viktigt.

– Grädden och mjölken tar vi alltid från Gefleortens mejeri för att stödja det lokala, berättar hon.

Samtidigt som bröd bakas i ugnen så fyller några medarbetare ett bord med hallontårtor och inom kort är deras storsäljare nygräddad.

– Det italienska surdegsbrödet är vår storsäljare och det känns kul att våra kunder är nöjda med det bröd som vi bakar från hjärtat, säger Stina Svärd.

Läs också: Svårt att komma iväg till affären? Handla i vår butik på nätet!