Inred med vinyl – här är klickgolven som trendar just nu

Ska man lägga nytt golv så är det i första hand Golv Ettan i Sundsvall man vänder sig till.

Här finns nämligen Sundsvalls största golvutbud - och certifierad personal.

– Vi har kunskapen som räcker hela vägen, från egna snickare, plattläggare och till och med spacklare, säger Fredrik L´Estrade på Happy homes Golv Ettan.

Joel Nauchman, Golv Ettan, visar sortimentet av klickgolv.

Fredrik L´Estrade, Golvettan, hjälper kunder med val av golv.

Att lägga golv själv hemma behöver inte vara allt för jobbigt och mycket kan de flesta göra själv, det menar Fredrik L´Estrade på Golv Ettan i Sundsvall:

– Med undantag för våtrum. Där bör man se till att få det fackmannamässigt utfört redan från grunden, annars kan det bli dyrt i slutändan.

Just när det kommer till våtrum så ändras både regler och material kontinuerligt. På Golv Ettan i Sundsvall genomgår personalen regelbundet utbildningar just för att ha koll på det senaste.

När det gäller rum som exempelvis hall och kök så har laminat dominerat på marknaden tidigare. Nu är det dock något helt annat som gäller.

– Ja, just nu är det vinylklick som gäller, säger Fredrik L´Estrade.

Och fördelarna är flera för just de utrymmena.

–  Vinylklick består av ett helt icke sugande material och passar utmärkt där det kan förekomma väta. Det läggs dessutom en tunn underlagsmatta under klickgolvet som har en ljuddämpande effekt på akustiken.

Joel Nauchman är en av butikens golvexperter och visar gärna upp vad som finns. Just vinylklick har dessutom en längre hållbarhet än laminatgolv. Har man frågor och funderingar kring valet av golv så kan man alltid prata med honom eller någon annan på butiksgolvet.

Vinylklick kan med fördel läggas i hall och kök då det underlättar installationen om man jämför med klinkers.

Vad har du för råd till den som vill lägga plattor istället?

–  Många följer trender och vill ha “superhäftiga” plattor. Även de som renoverar inför en försäljning. Då brukar jag påpeka att man kanske ska bromsa lite och tänka mer “klassiskt”. Det går alltid att inreda med färgglad inredning istället, säger Fredrik L´Estrade.