Efter tio kämpiga år har de nu funnit lugnet i sitt nybyggda hus

Ljust och fräscht i dess rätta bemärkelse och mycket hemtrevligt. Så kan man kort beskriva Saras och Andreas nybyggda Myresjöhus i Romfartuna strax utanför Västerås.
– Det som överraskat oss mest är att vi har halverat våra driftkostnader jämfört med vårt tidigare boende.

NYBYGGT. Utanför husknuten står uppstammade träd, buskar och perenner på vänt i planteringskrukor. – Nu ska vi ta tag i trädgården i lagom takt, säger familjen Svensson som alla gillar att pyssla utomhus. Blått, vitt och rosa nyanser kommer att passa bra till det grå-vita Myresjöhuset.

Det var i februari i år som Sara och Andreas Svensson fick en dröm uppfylld. Något som de inte trodde var möjligt för några år sedan.
– När vi fått nyckeln kramade vi om varandra mitt i vardagsrummet och känslan av lycka var total. Huset är en symbol för att vi kommit hem och landat i något som blev så otroligt bra efter tio års kamp mot Saras cancer, säger Andreas.

Paret träffades när de båda började studera till civilingenjörer inom materialdesign för 15 år sedan och de starka bandet mellan dem går nästan att ta på.
– Jag är otroligt stolt över Sara som under och efter sin sjukdomsperiod tog igen de tentor hon missat på grund av cancern och att hon nu sedan tre år tillbaka har sin examen.

Mötet med Thomas på Myresjöhus i Västerås kändes bra i magen

Att bygga ett eget hus var inget de egentligen planerade. De hyrde ett hus i Västerås och trivdes okej med det. Men av en slump googlade Andreas tomter i närområdet och fick syn på Myresjöhus annons om tomter i Romfartuna.
– Vi åkte hit och föll för det vackra läget på landet i kombination med pendlingsavståndet till Västerås, säger Sara.

Thomas Singelman kan hjälpa dig att förverkliga dina husdrömmar.

14 dagar senare hade de köpt både tomt och hus på totalentreprenad.
– Redan vid första mötet med Thomas Singelman fick vi stort förtroende både för honom och för Myresjöhus. Han är rak och ärlig, kan allt om hus och vägledde oss på ett klokt sätt, säger Andreas och fortsätter:
– Jag har själv arbetat som säljare och alltid tyckt det varit viktigt att utgå från kundens behov. Men Thomas utgick verkligen från våra förutsättningar.

Vill du boka ett möte med Thomas? Klicka här för att skicka ett mail!

 

FUNKTIONELL PLANLÖSNING. – På ömse sidor av loungedel och kök i villan från Myresjöhus finns sovrum. En vuxendel med dusch och toa på den ena och en barn- och gästrumdel på den andra sidan. Det trivs vi med, säger Sara Svensson.

Huset är en enplansvilla på 126 kvadratmeter med öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. Tv:n är bannlyst i vardagsrummet och istället tronar där en analog ljudanläggning. Det är Andreas som är aningen ljudnörd.
– Jag lyssnar på allt och den öppna planlösningen gör att det extra skönt att långkoka en mustig kycklinggryta till ett grymt ljud. Även om det är lite tyst nu eftersom Alve dragit sönder en kabelkontakt, säger han och skrattar.

Blir du nyfiken på våra husmodeller? Klicka här!

I loungedelen valde de bort ryggåstak av kostnadsskäl. Det var Thomas på Myresjöhus idé.
– Han kände till vår begränsade budget och gav oss konkreta förslag på var vi kunde spara in och vilka åtgärder vi skulle satsa på att genomföra. Som exempelvis att gjuta plattan för det planerade dubbelgaraget samtidigt som huset byggdes.

SMARTA LÖSNINGAR. Bra förvaring med 2 stora förråd inomhus och plats för övernattande gäster var klart bidragande orsaker till att Sara och Andreas valde sitt Myresjöhus i Romfartuna utanför Västerås.

Det som överraskat dem mest är Myresjöhusets låga driftkostnader.
– Vi har halverat utgifterna. Uppvärmningskostnaderna är låga samtidigt som vi upplever det så lyxigt att varje morgon få kliva upp på varma golv, säger Andreas och Sara håller med:

– Jag älskar detta hus och att gå omkring här och bara vara. Känner äntligen ett lugn och att jag kommit hem. Det är en osannolikt skön känsla, avslutar Sara Svensson.

Om Myresjöhus i Västerås

  • 60-tal olika arkitektritade husmodeller
  • 2-planshus, 1,5-planshus, sluttningshus, 1-planshus.
  • Stilar: Marin, klassisk och lantlig.
  • Skandinavisk design.
  • Energisnåla, täta hus.
  • Standard och tillval som husköpare älskar.
  • Erbjuder hus för kunder som har tomt eller som söker tomt.
  • Möjligt titta på hus i VR-miljö på kontoret.
  • Ingår i Sveriges ledande bostadskoncern OBOS.
  • Kontaktperson i Västerås: Thomas Singelman.