Nu får Mercedes-Benz fullt fokus i Veho Bils nya bilhall

I vår är den klar – Veho Bils ombyggda bilhall för Mercedes i Örebro.
– Vi har valt att representera endast ett bilmärke: Mercedes, säger Patrik Rung, platschef. Och hallen kommer att bli precis som bilarna vi säljer: Full av upplevelser och komfort.

Patrik Rung, Platschef och Fredrik Karmbo, Säljledare ser fram emot ett spännande år med stjärnan i ”fronten".

– Mercedes är världens bästa bilmärke, fortsätter han. Ett bilmärke med ett otroligt brett sortiment av modeller som passar många kunders behov av bil. Det tekniska innovationstänk som utmärker Mercedes är bland det bästa världen har att erbjuda. Det är därför vi har valt att bli en Stand-alone-handel för Mercedes.

”Bästa bilen i premiumsegmentet”

Det innebär att Veho Bil nu helt fokuserar på Mercedesbilar. Inom områdena personbilar, transportbilar och lastbilar.
– Det här innebär att vi ytterligare skruvat ett par varv i vår spetskompetens om bilarna. Vi har stenkoll på allt som rör Mercedes alla modeller. Alla medarbetare har den specialkompetens som behövs för att det ska vara komfortabelt för kunden att köpa, köra och äga en Mercedes-Benz.

Han fortsätter:
– Idag har varumärket enormt många modeller på personbilssidan. Det gör Mercedes valbar för många och klart konkurrenskraftig också prismässigt i segmentet Premiumbilar. Och det vill vi att fler kunder ska upptäcka.

Läs mer: Våra modeller – Personbilar

Därför byggs nu bilhallen om och därför fokuserar Veho Bil nu endast på Mercedes-Benz i sin bilhall.
– Självklart är det en storsatsning för oss och för våra finländska ägare. En satsning som vi alla tror stenhårt på.

Ombyggnationen av bilhallen har pågått sedan i november. Renoveringen pågår samtidigt som hallen är öppen som vanligt. Fredrik Karmbo säljledare guidar runt.
– Det ska upp mer digital teknik. Saletablets kommer att finnas på flera ställen med möjligheter att bygga sin egen person- eller transportbil på plattan och sen displaya bilen på storbild. Så småningom kommer vi säkert också att ytterligare addera digitala upplevelser i bilköpsprocessen. Som VR exempelvis.

Läs mer: Våra modeller – Transportbilar

Just nu är det verkstäderna som renoveras. De är sist ut i ombyggnationen. Andra delar i lokalerna börjar bli helt klara.
– Våra highlight- ytor är klara och där visar vi just nu AMG-bilar, liksom kundmottagningen och stora delar av bilhallen och loungerna. Någon gång i vår kommer vi att vara i mål och då blir det en invigning som kommer att märkas, lovar Fredrik och fortsätter:

– Jag vågar utlova fler event både i och utanför den nya bilhallen framöver. Sponsringen av Race Day i Örebro förra året är bara ett exempel på vårt stora engagemang för bilintresset som vi delar med så många.

Också på företagssidan kommer eventen att avlösa varandra.
– För våra företagskunder kommer det att hända mycket både på transportbilssidan och gällande det tunga lastbilarna. Vi ser verkligen fram mot att snart vara klara och få komma igång med vårt helt nya Stand-alone-koncept för Mercedes, avslutar Fredrik Karmbo på Veho Bil i Örebro.