Med rätt bilar och rätt finansieringslösning växer denna uppstickare i transportbranschen

Det var för tre år sedan som Anders Hagenryd, efter femton år inom transportlogistik, gick över till att bli egen åkare. – Idag har RP Transport nio tunga fordon och ett flertal mindre bilar. Vårt mål är att fortsätta växa. Och vi gör det helt utan inblandning av någon bank. Finansieringslösningarna kommer från Veho Bil i Örebro.
  • 1/2

    NIONDE LASTBILEN LEVERERAD.- Det har gått väldigt fort framåt för oss, säger Anders Hagenryd på RP Transport. Veho Bil i Örebro har på ett aktivt och lösningsorienterat sätt medverkat i den tillväxten.

  • 2/2

    NIONDE LASTBILEN LEVERERAD.- Det har gått väldigt fort framåt för oss, säger Anders Hagenryd på RP Transport. Veho Bil i Örebro har på ett aktivt och lösningsorienterat sätt medverkat i den tillväxten.

Först var Anders nörd på ett onämnbart bilmärke då han och kollegan för tre år sedan skulle köpa transportbilar för att starta upp verksamheten RP Transport i Örebro.
– Jag fick snabbt ge mig, säger han. En timma tillbringade vi i hallen utan att någon brydde sig. Så vi drog därifrån och klev in till Veho Bil.

Där fick han kontakt med Mats Nordström, säljare av Mercedes-Benz lastbilar, och upplägget som sedan blev är ett av de avgörande incitamenten till RP Transports tillväxt.
– Märkligt nog verkade bankerna inte särskilt intresserade av att satsa på oss, fortsätter Anders. Det förvånar mig. Branschen utvecklas rejält nu när de stora aktörerna satsar på åkerier som uppfyller kvalitetskriterier av olika slag.

Läs mer: Veho Bils lastbilsförsäljning

Men på Veho Bil såg man potentialen hos RP Transport.
– Jag fick ett nytt favoritmärke. Mercedes visade sig ha riktigt bra, prisvärda transport- och lastbilar som man kör bränslesnålt. Dessutom erbjöd Veho Bil oss smarta finansieringslösningar som var början på vår tillväxt.

Anders långa erfarenhet från transportsektorn gör att han vet vad som krävs för att lyckas.
– Det handlar om att få bilarna fulla och lämna tomt, säger han. Men det handlar också om att får rätt chaufförer och rätt bilar.

Han menar att det är ingen slump att Mercedes transportfordon och lastbilar har ett gott rykte.
– Det sitter robusta komponenter i bilarna som gör att de håller över tid trots den påfrestning som verksamheten innebär. Den äldsta bil vi har idag är en Mercedes-Benz Sprinter från 2008 som gått över 50 000 mil och fortfarande rullar dagligen.

Vår senaste MB Actros med släp väger 60 ton

Alldeles nyligen anlände den nionde tunga lastbilen till RP Transport – en Mercedes Actros 2551. Med en hel del extrautrustning.
– Körkänslan är något alldeles särskilt. Bilen är lättkörd och enkel att manövrera med mycket tekniska hjälpmedel. Och extrautrustningen uppskattas av våra chaufförer.

Fler bilar kommer det att bli framöver från Mercedes och Veho Bil.
– De tunga bilarna är alltigenom Mercedes: 4 st Actros 2551, 2 st Atego 1527 och 2 st Antos. De flesta mindre transportfordonen är också från Mercedes och snart kommer vi bara att rulla Mercedes.

Det beror på bilarnas kvalitet förstås. Men det beror också på den service Anders upplevt från Veho Bil före, under och efter köp.
– Kunskapen och servicegraden på Veho Bil är ovärderlig.

Just nu är RP Transport inne i en förvaltarperiod, rullar på och inväntar perioden för nästa stora steg.
– Vi siktar på en omsättning på 40 miljoner inom en ganska snar framtid. I den tillväxten kommer vi definitivt att fortsätta samarbeta med Veho Bil, avslutar Anders Hagenryd på RP Transport i Örebro.

Köp din nästa lastbil hos Veho Bil

Anders 3 bästa tips för att lyckas slå igenom

  • Lova aldrig för mycket och håll alltid det man kommit överens om.
  • Ha personalen med dig – då funkar det mesta.
  • Ha tillit till din personal.